BCR va fi listata la Bursa de Valori Bucuresti prin oferta publica initiala. Anuntul a fost facut in capitala de presedintele executiv al Erste Bank Group, Andreas Treichl. Acesta a precizat insa ca prin contractul de privatizare exista un termen de 3 ani in care acest lucru se poate intampla.

Seful Erste Bank a punctat si cateva dintre directiile de dezvoltare ale BCR, precizand ca spera ca finalizarea procesului de integrare a Bancii in cadrul grupului austriac sa aiba loc pana in luna mai.

Andreas Treichl: “Conceptul nostru este de a avea banci regionale foarte puternice, care sa faca parte din grup. BCR este o banca romaneasca si va ramane o banca romaneasca, numai ca acum va avea avantajul de a face parte dintr-unul dintre cele mai puternice grupuri bancare din Europa.

Nu vom distrage conducerea BCR de la a avea grija de nevoile clientilor Bancii.

Am avut o intalnire ieri cu managementul BCR si am stabilit foarte clar ca pentru urmatoarele 12 luni preocuparea principala a conducerii BCR va fi sa se ocupe de clienti, in asa fel incat acestia sa nu resimta in nici un fel integrarea Bancii in cadrul Grupului Erste Bank decat in momentul in care acest proces va fi incheiat si ei vor putea beneficia de avantajele lui”.

Citeste si:  Titlurile petroliere domina bursele romanesti

Andreas Treichl a mai anuntat ca BCR isi va pastra numele. Nicolae Danila va ramane presedinte executiv al Bancii, iar angajatii vor fi pastrati in masura in care isi doresc acest lucru si pot contribui la dezvoltarea institutiei.

El a mai spus ca BCR isi va extinde in viitor atat reteaua de unitati bancare, cat si pe cele de automate bancare si de POS-uri.