Grupul Nestlé a fost nevoit sa distruga aproape doua milioane de sticle de Perrier dupa ce a descoperit bacterii fecale la locul de colectare a apei din Vergèze, Gard. Prefectul a ordonat grupului sa nu mai foloseasca apa din aceasta fantana pana la noi ordine.

Bulele minerale si prospetimea naturala a apei Perrier au fost mult timp laudate. Dar astazi, brandul se afla intr-o situatie tulbure. Multinationala Nestlé, care detine marca, tocmai a distrus aproape doua milioane de sticle ca masura de precautie, dupa ceea ce numeste “o abatere microbiologica unica”. Prefectul departamentului Gard vorbeste de o “contaminare de origine fecala”.

Contaminarea este legata de ploile abundente

Se crede ca una dintre fantanile companiei din Vergèze, in regiunea Gard, a fost contaminata de ploile abundente de la mijlocul lunii martie, in timpul furtunii Monica. Exploatarea fantanii a fost suspendata si va fi reluata la momentul potrivit, sub supravegherea autoritatilor sanitare. Aceasta masura vine in urma anuntului facut in urma cu cateva luni, conform caruia producatorul de minerale filtra apa intr-un mod care nu respecta reglementarile. Potrivit marcii, celelalte fantani nu sunt afectate. Acesta precizeaza ca toate celelalte sticle de pe piata pot fi consumate in deplina siguranta.

Citeste si:  Contractele de achizitii publice de valoare mica, o importanta oportunitate pentru IMM

“Contaminare bacteriologica regulata”

Anuntul companiei de minerale vine intr-un moment in care aceasta se afla sub presiune inca de la sfarsitul lunii ianuarie, cand a recunoscut ca a folosit tratamente interzise pe o parte din apa sa pentru a-i mentine calitatea. Atunci a precizat ca a “intensificat monitorizarea” fantanilor sale franceze “sub supravegherea autoritatilor”. Unele puturi au fost suspendate inca de anul trecut in regiunea Vosges. Apoi, la 4 aprilie, mai multe mass-media au dezvaluit un document confidential al Anses, care a constatat ca apa minerala Nestlé comercializata in Franta este contaminata cu bacterii, pesticide si Pfas (poluanti eterni) si ca calitatea sa sanitara “nu este garantata”. Cateva zile mai tarziu, Senatul a lansat o misiune parlamentara de ancheta pe aceasta tema. Scopul acesteia este de a “face lumina asupra deficientelor statului” in ceea ce priveste monitorizarea producatorilor de apa imbuteliata.

 

Sursa: https://www.francetvinfo.fr/sante/alimentation/eau-contaminee-nestle-detruit-deux-millions-de-bouteilles-perrier_6507845.html