Pana ieri, la ora 17, cand fusese stabilit termenul limita, 12 banci de investitii de reputatie internationala au depus scrisori de intentie pentru a oferi consultanta financiara in procesul de privatizare a S.C. Romtelecom S.A. Invitatia a fost facuta de Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei.

Bancile care si-au facut cunoscuta intentia sunt: ABN-AMRO; BNP Paribas; consortiul format din Deutsche Bank si BRD Securities; CAAIB; Citibank; Credit Suisse First Boston; consortiul format din HSBC si BCR; JP Morgan; Lazard & Co; Merrill Lynch; Morgan Stanley; consortiul format din UBS, ING si CET.

In perioada imediat urmatoare, vor fi analizate si evaluate scrisorile de interes, toti candidatii urmand a fi notificati asupra rezultatelor procesului de pre-calificare, iar firmele aflate pe lista scurta vor fi invitate sa intre in posesia cererii de oferta.

Privatizarea, preconizata a fi efectuata prin intermediul unei Oferte Publice Initiale (“IPO”), se va face prin vanzarea cotei detinute de statul roman prin MCTI la Romtelecom.

Citeste si:  CEC reduce dobanzile la credite cu 2%

Conform Capitolului 20 al programului de guvernare, privind politica in domeniul tehnologiei informatiei si comunicatiilor, Guvernul Romaniei a stabilit ca obiective strategice cresterea competitivitatii economiei romanesti, prin incurajarea utilizarii celor mai noi tehnologii informationale, consolidarea industriei de profil (TIC), cresterea performantei institutionale a administratiei publice, prin implementarea coerenta si generalizata de sisteme informatice integrate si cresterea confortului cetatenilor.

Privatizarea totala a Romtelecom este una din prioritatile Guvernului in dobandirea obiectivelor pe care si le-au asumat, drept pentru care MCTI este interesat ca prin acest proces de selectie sa identifice si sa aleaga acel consultant care va face dovada capabilitatii de a finaliza procesul de privatizare in conditii optime.