Ministrul Finanţelor trebuie să prezinte sistemul de aplicare a impozitului forfetar până la sfârşitul lunii martie, în condiţiile în care Executivul s-a angajat să restrângă impozitul la anumite activităţi şi să elimine impozitul minim aplicat în prezent tuturor firmelor, a declarat premierul Boc. “Ministrul Finanţelor are sarcina de a veni în Guvern cu acest sistem până la sfârşitul lunii martie”, a spus Boc, ieri, la postul public de radio.

În urmă cu o lună, şeful Guvernului anunţa că i-a solicitat ministrului de Finanţe să stabilească sistemul impozitului forfetar până în luna februarie. Surse guvernamentale declarau atunci că restaurantele, hotelurile, agenţiile de turism şi tour-operatorii, barurile, centrele de fitness, dar şi pompele funebre se numără printre activităţile pentru care s-ar putea aplica impozitul forfetar. Aceste activităţi au fost incluse pe o listă aflată în discuţia autorităţilor, care cuprinde 26 de servicii prestate populaţiei.

Lista continuă cu centrele de fitness, bâlciurile şi parcurile de distracţii şi alte activităţi recreative şi distractive, cu firmele de reparare a calculatoarelor şi a echipamentelor periferice, echipamentelor de comunicaţii, a dispozitivelor de uz gospodăresc şi cele pentru casă şi grădină, fiind luate în calcul şi centrele de reparare a încălţămintei şi a articolelor din piele, a mobilei şi a furniturilor casnice, a ceasurilor şi a bijuteriilor. Firmele care oferă servicii de reparare a articolelor de uz personal şi gospodăresc, spălare şi curăţare a articolelor textile şi a produselor din blană, coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare, întreţinere corporală, precum şi firmele de pompe funebre completează propunerea.

Citeste si:  Lockdown in Syndey, Australia

Reprezentanţii Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT) au criticat intenţia introducerii impozitului forfetar pentru agenţiile de turism şi au anunţat, ulterior, că oficialii Ministerului Finanţelor au transmis asociaţiei că impozitul forfetar nu se va aplica agenţiilor de turism şi tour-operatorilor.

 

Cristina Chicoş