Trezoreria Statului intentioneaza sa se imprumute pe piata interna astfel incat datoria publica sa fie echilibrata, a declarat Dragos Neacsu, secretar de stat in Ministerul Finantelor Publice, pentru Mediafax.
„In prezent circa trei sferturi din datoria publica este finantata pe piata internationala, in timp ce nivelul pe piata interna este de numai un sfert. Pentru a ajunge la jumatate cu aceste finantari este nevoie de timp”, a afirmat Neacsu, prezent in orasul austriac Alpbach la Forumul European cu tema „Globalizare: piete versus politici”. El a adaugat ca acest obiectiv face parte din strategia pentru managementul datoriei publice.
„Ministerul Finantelor are in pregatire o strategie de indatorare pe termen mediu a Romaniei, care ar putea fi finalizata in trimestrul patru. In luna septembrie, MFP va prezenta un memorandum guvernului, referitor la acest subiect”, a mai spus Neacsu.
El a afirmat ca o componenta importanta a acestei strategii este obtinerea calificativului „investment grade” din partea celor trei agentii de rating Standard & Poor’s, Moody’s si Japan Credit Rating Agency, anticipata pentru sfarsitul acestui an. (Mediafax)

Citeste si:  Doi pe un S.A.