Volvo are nevoie de ingineri mai buni si le da intalnire acestora la Stockholm.

In capitala suedeza, 700 de ingineri din intreaga lume sunt invitati sa participe sa candideze pentru viitorul “tech hub” al Volvo. La sfarsitul saptamanii trecute, constructorul suedez de automobile a declarat ca avea nevoie sa recruteze pentru a accelera dezvoltarea tehnologiilor sale. Insa, in loc de Silicon Valley, vor trebui sa vina la Stockholm.

Orasul, care gazduieste deja birourile fintech-ului Klarna (45 de miliarde de dolari la Bursa), birourile Spotify sau Voi (trotinete electrice) este leaganul companiilor tech. Intr-un comunicat, directoarea companiei Volvo, Hanna Fager nu a ezitat sa spuna ca persoanele care detin competentele potrivite si valorile potrivite fac diferenta pentru ambitiile noastre si de aceea am decis sa stabilim un nou pol tehnologic la Stockholm.

Ingineri din intreaga lume

Pentru Volvo scopul nu este acela de cauta sa recruteze pe loc, chiar din contra. Mai degraba, scopul sau nedeclarat este acela de a atrage ingineri din intreaga lume in orasul suedez. Stockholm este un loc cunoscut pentru talentele sale tehnologice si ne dorim sa creem un loc de munca inovant, creativ si colaborativ deopotriva pentru a atrage persoane din intreaga lume.

Citeste si:  Renault anticipeaza scaderea vanzarilor in Romania

Procesul a inceput deja si, actualmente, ne aflam in cautare de noi membri de echipaj care sa poata contribui la dezvoltarea companiei noastre.

Volvo a luat nastere la Gotberg, pe coasta de vest a tarii, unde constructorul inca isi pastreaza sediul social. Birouri de cercetare si dezvoltare sunt in egala amsura prezente la Shanghai si China si la Lund, in Stockholm.

Pentru Europa, o parte a productiei este situata la Goteborg si alta la Gand, in Belgia. Pentru America, un loc de productie a fost deschis in 2018 in Carolina de Sud.

In acest nou tech hub inginerii vor lucra pe doua santiere: unul va consta in partea de software engineering si alta experienta clientului.

Sursa: https://www.presse-citron.net/volvo-fait-de-stockholm-une-nouvelle-capitale-de-la-tech/