Stellantis anunta reorganizarea retelei de concesionare in Europa incepand cu luna iulie 2023. Toate contractele urmeaza sa fie renegociate pentru a se reduce costurile operationale ale constructorului si pentru a se reduce expunerea la riscuri pentru a stimula tranzitia electrica.
Grupul auto Stellantis isi continua eforturile de reorganizare pentru a infrunta mai eficient tranzitia electrica a gamelor sale. Joi, 24 noiembrie, constructorul si-a dezvaluit intentia de a reorganiza toate marcile si reteaua de concesionari in Europa incepand cu iulie 2023. Toate contractele vor fi renegociate indifierent de marca de care este vorba (numai putin de 14).

Ideea acestei reorganizari este aceea de a reduce costurile si expunerea la riscuri pentru a se concentra mai bine pe tranzitia electrica.

Masinile electrice implica pentru moment costuri operationale mai ridicate care ar putea jena dezvoltarea pe termen mediu si pe termen lung daca nu sunt depuse eforturi pentru optimizarea distributiei.

Stellantis isi reorganizeaza structura

Stellantis a declarat ca va oferi mai multa libertate marcilor, in special cand vine vorba de vanzari, preturile practicate si contractele cu profesionistii. Viziunea Stellantis pe viitor este aceea de a promova un sistem sustenabil de distributie care sa permita tuturor partilor participante sa beenficieze de aceste schimbari tinand totodata cont de experienta clientului. Vanzatorii vor avea la dispozitie un nou model business mai eficient al carui scop este acela de a profita de portofoliul a numai putin de 14 marci de masini, sa creeze sinergii, sa optimizeze costurile de distributie si sa ofere solutii de mobilitate sustenabile. Pentru Stellantis, partenerii joaca un rol important, sunt reprezentantii sai pe teren.

Citeste si:  9 echipamentele necesare oricarui service Auto

Acest anunt face parte din noul plan strategic al grupului Dare Forward 2030. Sin plus, Stellantis vizeaza neutralitatea carbon incepand cu anul 2038 si un mix de vanzari 100% electrice pana la sfarsitul anului 2025. Pana in 2025 Stellantis spera sa incheie tranzitia electrica a gamelor sale de lux si premium.

Sursa: https://www.presse-citron.net/stellantis-peugeot-citroen-fiat-annonce-un-enorme-changement-en-2023/