Descopera care au fost cele mai scumpe masini in 2021. Fara prea mari surprize regasim in lista nume cunoscute precum Rolls-Royce, Bugatti sau Pagani.

De precizat este faptul ca toate masinile de mai jos sunt vehicule actuale, majoritatea provenite din serii limitate sau concepute la cererea unor oameni putred de bogati.

Rolls-Royce, mai scumpa ca Bugatti

Nu demult, Bugatti se putea inca mandri cu faptul ca producea cea mai scumpa masina noua de pe piata cu La Voiture Noire, vazuta pentru prima data pe strazi in urma cu putin timp. Are un pret de 11 milioane de euro. Insa, de cateva saptamani, Rolls-Royce a reusit sa dea lovitura cu modelul sau ultra-exclusiv Boat Tail. Aceasta masina, facuta la comanda pentru un cuplu celebru (Jay-Z si Beyonce) are un pret de…23 de milioane de euro…

Pagani Zonda HP Barchetta are un pret de 17 milioane de dolari. Pagani Zonda HP Barchetta reprezinta o editie speciala, special creata pentru fondatorul sau, Horacio Pagani. Proiectul a fost incredintat diviziei Uno-di-Uno si italienii au preferat sa mizeze pe elemente aerodinamice speciale, elemente care isi gasesc inspiratia in vechile modele de Zonda. Modelul beneficiaza de un motor V12 de 7,3 litri si este furnizat de AMG.

Citeste si:  China vrea sa vanda masini in Europa si SUA

Rolls Royce Boat Tail este o masina care costa 27 milioane de dolari, dupa cum spuneam mai sus. Este fabricata in doar 3 exemplare. Are patru locuri si partea din spate este conceputa in forma de punte de yacht. Masina are o lungime de 5,8 centimetri si tema nautica a fost special ceruta de clienti. In realitate, este vorba despre o interpretare contemporana a modelului clasic, originar din anul 1932. Interiorul masinii este ultra luxos, din piele somptuoasa. Lemnul si elemente metalice ofera o experienta senzoriala deosebita. Este o masina pur si simplu fantastica, cu un pret pe masura.

Sursa: https://www.autojournal.fr/diaporamas/voitures-plus-cheres-monde-2021-images-275683.html#item=1