Volksbank Romania a modificat incepand cu data de 23 octombrie conditiile la produsele destinate creditarii micro-intreprinderilor. Cele doua tipuri de credite sunt pentru capital de lucru si pentru investitii, anunta un comunicat al bancii, citat de Rompres si www.SMARTbank.ro.

Astfel, creditele pentru capital de lucru (Easy Capital si Capital Max) sunt destinate finantarii activitatilor curente: plati furnizori, plati salarii, plati catre sistemul bugetar, achizitionarea de materii prime, sau plata altor operatiuni curente. Pentru creditul Easy Capital suma maxima este de 15.000 euro pentru o perioada de 12 luni, iar Capital Max ofera o suma de maxim trei ori media lunara a cifrei de afaceri pentru o perioada de tot 12 luni.

Pentru ambele forme de creditare beneficiarii pot fi companiile care au o cifra de afaceri mai mica de 700.000 euro pe an. Rata dobânzii pentru creditele în lei este de 13-14 la suta pe an la Easy Capital si 13-15 la suta pe an la Capital Max, iar pentru creditele în euro, de 7-8 la suta pe an la Easy Capital si 8-11 pe an la suta la Capital Max. Creditele pentru investitii (Easy Invest si Invest Max) au ca destinatie achizitia de active fixe si finantarea de suta la suta a investitiei inclusiv TVA.

Citeste si:  Acord privind salariul minim, în Europa

Pentru creditul Easy Invest suma maxima este de 15.000 euro pentru cinci ani, iar dobânzile între 13 si 14 la suta pe an pentru creditele în lei si între sapte si opt la suta pe an pentru cele în euro. Pentru creditul Invest Max nu exista o suma maxima de creditare, iar perioada este de maxim 10 ani. Rata dobânzii este de 13-15 pe an la suta pentru creditele în lei si de 8-11 la suta pe an pentru cele în euro. Beneficiari pot fi companiile companiile care au o cifra de afaceri mai mica de 700.000 euro pe an, pentru ambele variante de creditare.

Sursa: Rompres & SMART bank – www.SMARTbank.ro ©