Angajatii Twitter au raspuns in felul lor la ultimatumul impus de Elon Musk, cel care a cumparat oficial Twitter de curand.
Un lucru este clar: nu avem cum sa ne plictisim cu Elon Musk. In aceasta saptamana, miliardarul a adresat un ultimatum extrem de suprinzator de altfel angajatilor Twitter, celor care au reusit sa scape de primul val de concedieri care a provocat eliminarea a aproximativ 3600 de posturi, adica numai putin de 50% din efectivul companiei.

Un exod masiv si periculos pentru Twitter

Targul era cat se poate de clar: angajatii sa accepte sa ramana si sa munceasca ore in sir in cadrul companiei, intr-un ritm alert si dur sau sa plece acasa in buzunar cu salariul pe trei luni. Au avut cateva zile la dispozitie sa ia o decizie. Multi au ales ultima varianta ceea ce a atras dupa sine demisia a sute de angajati.

Si aceste concedieri au si ele anumite consecinte deoarece exodul masiv lasa unele servicii esentiale in stare de abandon cu doar doi sau trei salariati la bord. Numerosi sunt cei care ar fi dorit sa primeasca un raspuns oficial din partea lui Elon Musk insa pana in prezent acesta a intarziat sa apara.

Citeste si:  Vanzarile de PC-uri au crescut cu 17% la finele lui 2005

In orice caz, se pare ca Elon Musk a facut tot ce i-a stat in putere sa indeparteze salariatii ezitanti, care nu stiu ce isi doresc. In timp ce una din cerinte era aceea ca salariatii sa stea la birou minim 40 de ore pe saptamana, acesta a trecut la idei mai umane. A declarat ca este suficient ca angajatii sai sa fie responsabili si sa se asigure de faptul ca aduc companiei o contributie excelenta.

In acest climat de haos un alt anunt surprinzator a fost facut. Societatea a decis sa interzica accesul salariatilor in cladire pana luni. Cu privire la acest subiect nu a fost oferita inca nicio informatie.

Sursa: https://www.presse-citron.net/twitter-des-centaines-de-salaries-demissionnent-apres-un-ultimatum/