Divizia Computer Systems a companiei Toshiba a anuntat prin SCOP Computers lansarea celui mai usor notebook din lume. “Continuand traditia de lider in producerea si comercializarea de produse noi, Toshiba stabileste un nou standard in ceea ce priveste portabilitatea, productivitatea si stilul prin noul Portege R500. Este un nootebook elegant, cu un design deosebit, oferind in acelasi timp utilizatorilor adevarate performante in ceea ce priveste procesarea datelor si securitatea lor. Modelul Portege R500 este incredibil de subtire si usor, insa prezinta toate avantajele pe care le ofera un dispozitiv de doua ori mai mare”, se arata intr-un comunicat de presa remis www.SMARTfinancial.ro.

Modelul Portege R500 este disponibil in variantele single si dual spindle. Versiunea single spindle cantareste numai 779 grame – cu aprox. 100 de grame mai putin decat cele mai bune modele cu single spindle din industrie – si este primul notebook creat de Toshiba care este dotat cu flash SSD (Solid State Drive) de 64GB. SSD-urile prezinta avantajul ca sunt mai elastice in cazul socurilor si vibratiilor, au un consum de energie mai mic, sunt mai silentioase si au o viteza de citire mai rapida.

Citeste si:  Flamingo vrea sa vanda 100.000 de calculatoare in 2006

Configuratia dual spindle a modelului Portégé R500 incorporeaza prima unitate optica de 7mm, o caracteristica ce ajuta sistemul sa se mentina in categoria dispozitivelor ultraportabile, crescand in acelasi timp si nivelul de eficienta a sistemului.

Includerea unei unitati optice DVD-SuperMulti Drive intr-un sistem de 19,5 mm elimina ideea de dispozitiv voluminos si de transportare a unor periferice suplimentare, facand ca notebook-ul Toshiba sa devina cea mai buna solutie ultraportabila in materie de dispozitive mobile.

“Daca doresti sa progresezi in domeniul computerelor mobile, trebuie sa tii cont de intreaga lista de necesitati pe care o are utilizatorul, atunci cand proiectezi un dispozitiv portabil. Reducerea greutatii unui laptop este partea cea mai usoara. Marea provocare apare atunci cand adaugi noi functionalitati, mentinand in acelasi timp si un nivel ridicat al calitatii produsului”, a declarat Thomas Teckentrup, General Manager, EMEA marketing, Computer Systems Division, Toshiba Europe GmbH.

In ciuda dimesiunilor sale reduse, notebook-ul Portege R500 a fost proiectat pana in cel mai mic detaliu cu scopul de a depasi asteptarile oamenilor de afaceri sub aspectul securitatii si protectiei datelor: autentificare cu amprenta digitala, tastatura rezistenta la stropirea cu lichide, protectia integrata a hard disk-ului cu ajutorul accelerometrului 3D (protejarea acestuia in cazul caderilor accidentale), carcasa de magneziu si placa de baza compacta proiectata cu Toshiba High Density Mounting Technology.

Citeste si:  Tot ce trebuie să știi despre imprimantele formlabs și craftbot

In plus, ambele modele, single spindle si dual spindle dispun de un acumulatorul ce confera utilizatorului o folosire indelungata a laptopului de la 7 ore pana la 12,5 ore.

Toshiba a utilizat procesul patentat propriu High Density Mounting Technology, pentru a crea o placa de baza miniaturala care permite montarea componentelor pe ambele parti ale acesteia. Aceasta procedura revolutionara a permis reducerea substantiala a dimensiunii placii de baza si totodata cresterea functionalitatii, prin faptul ca a creat destul spatiu pentru adaugarea unei unitati optice integrate de 7mm. Placa de baza a notebook-ului Portege R500 este cu peste 35% mai mica decat cea a predecesorului sau, modelul Portege R200. Produsul este disponibil prin reteaua partenerilor SCOP Computers.

Toshiba Corporation este lider in sisteme informatice si de comunicare, componente electronice, produse pentru consumatori si sisteme profesionale. Integrarea acestei game largi de competente de catre Toshiba asigura pozitia sa de lider inovator in componente avansate, produse si sisteme. Toshiba are mai mult de 161000 angajati la nivel mondial si vanzari anuale de circa 55 miliarde dolari.

Citeste si:  Outlook 2007 da peste cap e-mailul