Noile modele de sisteme de stocare DS4700 se adreseaza acelor clienti care se confrunta cu volume de date foarte mari, inclusiv acelora care ofera servicii de video streaming si arhivare pentru industria medicala

IBM a anuntat lansarea sistemului de stocare IBM DS4700 Express, un sistem de stocare cu latime de banda mare, bazat pe o tehnologie ultraperformanta front-to-back-end de patru gigabiti pe secunda (Gbps). Noul sistem de stocare midrange este destinat Intreprinderilor Mici si Mijlocii (IMM) care se confrunta cu noi ordine guvernamentale si cu noi cerinte de afaceri si fac tot posibilul sa obtina si sa integreze informatia detinuta intr-un mod cat mai simplu, in timp real la nivel de intreprindere.
Strategia on demand propusa de IBM combina expertiza in afaceri cu noile standarde deschise, sistemele avansate de stocare, pachete de programe sofisticate pentru managementul sistemelor si al informatiei pentru a crea infrastructuri IT eficiente, flexibile si eficace din punct de vedere al costurilor.
Sistemul DS4700 este proiectat sa ajute aceste IMM-uri care ofera servicii de video streaming prin Internet, companiile medicale care se confrunta cu dificultati in ceea ce priveste arhivarea video si a fisierelor medicale si le ajuta sa isi diminueze costurile prin realizarea unui volum de munca mai mare utilizand mai putina infrastructura de stocare. Sistemul ofera un acces mai rapid la informatii, servicii de backup mai eficiente, precum si servicii performante de recuperare a datelor, copiere si mirroring.
“Intreprinderile Mici si Mijlocii se confrunta cu aceleasi provocari pe care le intampina si companiile mari, si anume de a administra eficient din punct de vedere al costurilor abundenta tot mai mare de aplicatii de date complexe”, a declarat Kristie Bell, vicepresedintele diviziei IBM System Storage. “DS4700 Express furnizeaza rezultate optime in ceea ce priveste timpul de raspuns si performantele, oferindu-le clientilor o solutie midrange remarcabila, la preturi accesibile”.
Sistemele de stocare IBM DS4700 Express sunt proiectate sa le ofere utilizatorilor un nivel ridicat de conectivitate, punand la dispozitia acestora 16 slot-uri in interiorul controller-ului si pana la 8 porturi gazda, reducand astfel nevoia achizitionarii unui nou switch pentru retea. Pentru a putea face fata unui numar de pana la 112 disk drive-uri, clientii au posibilitatea sa ataseze sistemului initial fie dispozitivul de slot-uri de extindere EXP710, fie EXP810, recent lansat. Disponibile in doua versiuni, modelul 70 si modelul 72 ofera diverse cantitati de memorie cache si un numar variat de porturi gazda. O noua optiune pentru un disk drive de 4 Gb (15.000 de rotatii pe minut) este de asemenea disponibila in cadrul sistemului DS4700. Sistemul are la baza tehnologii DACstore unice, care furnizeaza un nivel de portabilitate dinamic si extrem de sigur la nivelul fiecarui drive din subsistem. Totodata, produsul este proiectat sa ofere suport pentru viteze de 4Gbs atunci cand este utilizat noul server System p5 echipat cu un adaptor gazda (HBA) cu unul sau doua porturi si bazat pe tehnologie Fibre Channel de 4 Gbps, disponibil atat pentru sistemul de operare AIX 5L, cat si pentru Linux, pe procesoare Power.
Interfetele Fibre Channel de 4 Gbps sunt proiectate sa “negocieze” automat de la 1 Gbps pana la 2 Gbps pentru compatibilitate backward. Sistemul poate fi upgradat la DS4800. Interoperabilitatea sistemului DS4700 cu infrastructuri mai vechi, de 1 Gbps si 2 Gbps, ajuta clientii sa obtina in continuare beneficii de pe urma investitiilor initiale in tehnologie, prin migrarea catre noi sisteme.

Citeste si:  Romtelecom, o companie de doua miliarde de dolari

Preturi si disponibilitate

Produsele anuntate vor fi disponibile incepand cu 9 iunie 2006. Sistemul de stocare IBM DS4700 este disponibil la preturi incepand cu 19,449 de dolari. Preturile includ si o garantie de trei ani oferita pentru echipamentele hardware si software.

Autor: Viorel Gherasi