Autoritatile locale vor construi, in 2009, primele piste pentru biciclisti, amenajate conform noilor norme, a declarat joi, ministrul Mediului si dezvoltarii Durabile, Attila Korodi. Ministrul a spus ca spera ca, in luna decembrie a acestui an, Executivul sa discute in sedinta noua Hotarare privind aprobarea Regulamentului general de urbanism, astfel incat realizarea pistelor biciclisti sa fie obligatorie in localitatile din Romania si nu facultativa cum este in prezent. “In doua saptamani vom finaliza aceasta Hotarare de Guvern, cu toate modificarile care s-au dovedit necesare in urma dezbaterii publice, primele astfel de piste urmand sa fie construite in 2009´, a spus Korodi.

Noile piste pentru ciclisti vor fi construite pe carosabil si nu pe trotuar precum cele realizate la ora actuala de municipalitatea din Bucuresti. Potrivit proiectului de HG, autoritatile locale vor fi obligate sa construiasca astfel de piste atat pe carosabil, cat si pe strazi cu sens unic, dar si in zonele unde au fost incepute lucrari de infrastructura, dar nu au fost realizate.

Citeste si:  Preturile imobiliarelor de pe piata europeana au început sa scada. In Romania, continua sa creasca

Oficialul a precizat ca in noua lege va obliga autoritatile locale sa modifice planurile urbanistice generale, astfel incat acestea sa prevada amplasamentul si modul in care vor fi construite pistele pentru ciclisti.