Stolojan s-a intilnit ieri cu Tariceanu la sediul guvernului. Fostul lider al PNL a iesit „furios“, sustin surse de la fata locului. Gheorghe Flutur spune ca Stolojan a venit la Tariceanu cu o oferta. Acesta din urma nu confirma.
Conform unui comunicat al Biroului de Presa al PNL, remis la citeva ore dupa intrevederea Stolojan-Tariceanu, principala concluzie a acesteia se refera la „necesitatea intaririi PNL si a Aliantei D.A.“

„Tariceanu si-a aratat „disponibilitatea de a astepta implicarea lui Theodor Stolojan in cadrul partidului sau al guvernului“, fostul lider mentionind ca „va reflecta“ asupra acestei propuneri. „Am avut o intrevedere in care am vorbit de situatia actuala si de perspectivele PNL si dl Stolojan mi-a spus ca este foarte preocupat si ca doreste si el si vede ca aceasta situatie nu este utila partidului, persistenta unor dispute in interiorul partidului, ca toate aceste dispute se pot rezolva numai in cadrul organismelor statutare, i-am explicat ca usa PNL este permanent deschisa. Eu am toata disponibilitatea. A ramas sa se gindeasca.“, a declarat ieri Tariceanu.

Citeste si:  EDF Services da in judecata statul la Washington

Flutur flutura oferta lui Stolojan

Surse din anturajul premierului sustin pozitia acestuia, dar afirma in plus ca Theodor Stolojan s-ar fi aratat mai interesat de a-si aduce contributia pe linie guvernamentala si mai putin pe linie de partid, urmind sa vada „pe ce culoar ar putea ajunge in Executiv“.

Varianta unei oferte facute de Stolojan avea sa fie lansata public de Gheorghe Flutur, cunoscut drept un apropiat de-al lui Stolojan: „Nu sustin varianta Stolojan-premier. Varianta pe care o sustin eu este sa se discute in toate forurile partidului aceasta problema. Oferta lui Theodor Stolojan. Oferta de a se implica in viata partidului. Cred ca astazi au discutat cu Tariceanu aceasta problema, nu stiu mai mult de atit. Au discutat aceasta problema si sint convins ca e bine“.

Tariceanu neaga

„N-am discutat despre oferta. I-am explicat ca exista disponibilitate si in ceea ce ma priveste si la nivelul conducerii PNL. Daca va dori sa o faca, sintem oricind dispusi sa il sustinem. Nu pot eu sa definesc modul in care va dori sa se implice. Este datoria dinsului sa ne spuna daca doreste sa se implice si daca da, da, cum doreste sa o faca. Va multumesc. La revedere,“ a replicat premierul Tariceanu la intrebarea presei privind o presupusa oferta pe care i-ar fi facut-o Stolojan.

Citeste si:  Apartamentul bucurestean costa cat unul in Viena