Nu doar magazinele de lux sau cluburile sportive se lanseaza in Web3. In cadrul unei miscari generale de adoptare a criptomonezilor la nivel mondial, lantul de cafele american Starbucks anunta ca intentioneaza sa se lanseze, in egala masura, in aceasta aventura inovatoare. Ca si in cazul altora, este vorba despre o strategie de marketing destinata sa fidelizeze noii clienti. Un obiectiv clar si asumat de catre gigantul mondial.

Se pare ca Starbucks a decis sa treaca la o etapa superioara si sa se lanseze in Web3.

Starbucks lanseaza un program de recompense

Informatia vine din cadrul unei conferinte cu privire la rezultatele din al treilea trimestru al anului al exercitiului fiscal al grupului. Interogat in legatura cu cifrele si perspectivele de viitor, presedintele Howard Schultz afirma ca urmeaza sa lanseze un nou program de recompense Web3. Principalul scop al acestui program de recompense este acela de a atrage clienti noi. Conform previziunilor, aceasta “initiativa numerica” ar trebui sa fie rapid comunicata publicului. Obiectivul este acela de a mari programul de fidelizare al societatii.

Pentru moment, oficialii Starbucks refuza sa ofere mai multe detalii. Singura informatie pe care o detinem pentru moment este aceea ca acest nou sistem ar trebui sa permita integrarea ecosistemului digital care va purta numele de Starbucks Rewards, cu obiective de colectare digitala a marcii Starbucks.

Cu lansarea in Web3 Starbucks vizeaza sa ii atraga pe cei tineri

Cu aceasta strategie, Starbucks intentioneaza sa isi dezvolte clientela, pe cei tineri in special (generatia Z in principal). Presedintele Starbucks a marturisit ca nu isi doreste o clientela in varsta. Ceea ce determina lantul, inevitabil, sa inoveze. Si cea mai “pertinenta” idee pentru a atrage aceasta categorie de varsta este aceea de a se lansa in Web3. Singurul dezavantaj este acela ca acest sistem de recompense nu va fi disponibil peste tot doar in magazinele principale en detail ale marcii. Cel putin la inceput.

Sursa: https://cryptoactu.com/starbucks-lance-web3