Luca de Meo, noul director general al constructorului, intentioneaza sa restabileasca profitabilitatea grupului, ca acesta sa creasca cu minim 5% pana in 2025 si sa reduca costurile si capacitatea industriala.

Scopul declarat al noului director general Renault este acela de a duce Renault la un nivel de performanta economica, nivel ce nu a fost niciodata atins pana in prezent. In acest domeniu schimbarea va fi una profunda, structurala. Luca de Meo a dezvaluit Renaulution, planul sau strategic pe perioada 2021-2025. Miercuri, 13 ianuarie a fost facuta publica aceasta veste.

Astfel, iata reteta lui Meo pentru redresarea Renault, aflat intr-un impas financiar. Compania a afisat pierderi de 7 miliarde de euro doar in primul semestru al anului 2020 si aceste dificultati nu au fost depasite pe parcursul anului. Concret, Luca de Meo isi doreste sa castige mai multi bani cu fiecare vehicul Renault vandut si o electrificare accentuata.

Profitul, prioritar

Drept urmare, in perioada 2021-2025 profitul este prioritatea Renault. Aceasta schimbare trece intai si intai printr-o schimbare a indicatorilor de referinta. Pentru a masura performanta, gata cu cifrele industriale si comerciale (cifra de afaceri, volum de vanzari), pentru a face loc datelor financiare (profitabilitatea investitiilor), care devine busola fiecaruia angajat in parte al grupului Renault dar si a conducerii.
Luca de Meo spune ca obiectivul Renault in urmatoarea perioada este ca vehiculele sa devina mai inteligente pe zi ce trece si sa castige valoare in timp.

Citeste si:  Jumatate dintre firmele din industria textila vor disparea dupa aderare

Renault urmeaza sa incerce sa intrerupa ciclul consumetarist pentru a genera valoare pana la sfarsitul vietii vehiculelor, cu ajutorul Re-Factory Flins din Franta. Fabrica urmeaza sa evalueze numai putin de 100 000 de masini uzate pe an si va transforma vehiculele utilitare diesel in vehicule 100% electrice sau cu biogaz. In plus, Renault are un avantaj clar in ceea ce priveste reconditionarea si reciclarea bateriilor. Ramane de vazut daca toate aceste planuri ambitioase dezvaluite de Luca de Meo se vor concretiza.