Orice om care munceste isi doreste pe parcursul intregului an sa ajunga la acele cateva zile de concediu si de relaxare. Daca pleci in concediu nu inseamna, insa, ca scapi in totalitate de griji. Infractorii nu intra niciodata in concediu si pot afla destul de usor faptul ca esti plecat. Din acest motiv, este bine sa fii cat mai precaut si sa urmezi o serie de sfaturi legate de siguranta locuintei tale.

1) Instaleaza un sistem de alarma! Un sistem de alarma antiefractie se poate dovedi extrem de important si poate intampina cu surprize eventualii musafiri nepoftiti. Din fericire, sistemele de alarma sunt din ce in ce mai accesibile din punct de vedere al costurilor. Din nefericire, hotii sunt si ei din ce in ce mai pregatiti, asadar, daca alegi sa instalezi un astfel de sistem este bine sa te asiguri ca ai cele mai noi tehnologii. Tine cont de calitatea senzorilor, de calitatea fiecarei piese in parte si de modul in care este instalt sistemul de alarma.

Citeste si:  Exigenta cumparatorului: criteriu de departajare în alegerea casei

2) Opteaza pentru un sistem de supraveghere video. Supravegherea video poate sa fie si ea extrem de eficienta si poate sa completeze cu succes un sistem de alarma. Camerele de supraveghere video iti ofera imagini concrete legate de ceea ce se intampla la tine acasa si de asemenea pot sa descurajeze oamenii. Sfaturi utile despre configurarea si montarea unui sistem de supraveghere puteti sa aflati si dintr-un articol foarte bine documentat pe care il gasiti pe www.antena3.ro.

3) Inchide geamurile si usile. Oricat de greu ar fi de crezut, majoritatea problemelor legate de intrarea prin efractie sunt generate de neatentia proprietarilor. Daca pleci in vacanta si usi un geam deschis sau o usa deschisa, sistemul de alarma nu va functiona iar hotii pot intra nestingheriti in casa ta.

4) Nu spune pe Facebook ca esti in vacanta. Daca anunti pe toata lumea ca ai plecat in vacanta sansele ca un hot sa vada acest lucru sunt foarte mari. Acesta va sti cat timp are sa pregateasca spargerea, va putea sa se informeze in ceea ce priveste solutiile de siguranta pe care le ai instalate si va obtine mult mai usor ceea ce isi doreste.

Citeste si:  Pipera Office Building o noua investitie imobiliara in Pipera

5) Acorda atentie oamenilor dubiosi. De regula, cei care dau spargeri se deghizeaza in oameni de la electricitate, gaz sau salubritate si incearca sa afle cat mai multe informatii despre locuintele pe care le vizeaza. Acorda o atentie foarte mare oamenilor care iti intra in casa si cere documente justificative, daca este cazul.