Echipaje mixte ale Registrului Auto Roman, Politiei Rutiere si Autoritatii Rutiere Romane au desfasurat, in perioada 7-20 decembrie, actiuni de control tehnic in trafic, ce au vizat vehiculele de transport public de persoane (microbuze si autobuze).

Inspectorii RAR au verificat aspecte legate de amenajarea interioara (numarul de locuri, dispunerea lor, existenta dotarilor pentru situatii de urgenta, climatizarea interioara a habitaclului), starea tehnica generala a vehiculului si buna functionare a aparatelor tahograf si a limitatoarelor de viteza.

Din cele 4.704 microbuze si autobuze oprite in intreaga tara, doar 36,7% (1.727) dintre ele au fost conforme cu reglementarile in vigoare, la restul constatandu-se lipsa verificarii tahografelor, numar de locuri in vehicul diferit fata de cel prevazut in acte sau diverse probleme tehnice. De asemenea, in 98 din cazuri inspectorii Registrului Auto Roman au constatat ca dovada de efectuare a inspectiei tehnice periodice (ITP) era expirata.

In urma acestor controale s-au aplicat amenzi in valoare de 111.101 RON si au fost retinute o suta de permise de conducere. De asemenea, au fost retinute 790 de certificate de inmatriculare. Pentru efectuarea inspectiei tehnice necesare redobandii acestora, proprietarii autovehiculelor se vor prezenta exclusiv la reprezentantele Registrului Auto Roman, fara a mai avea posibilitatea efectuarii inspectie si de redobandire la statiile ITP autorizate.

Citeste si:  Hyundai prezinta noul design Santa Fe