Romtelecom a obtinut in al treilea trimestru al anului un profit net de 109,2 milioane euro, in crestere cu 198,4% fata de perioada similara a anului trecut, informeaza un comunicat al grupului elen OTE.

De la inceputul anului, profitul Romtelecom se inscrie pe un trend constant ascendent: 46,1 milioane in primul trimestru, 57,6 milioane euro in al doilea trimestru. Cresterea pe primele trei luni a fost cu 519,4 la suta fata de perioada similara a anului 2004, iar pe primul semestru al lui 2005 cu 519,4 la suta fata de primele sase luni ale anului trecut. In primele noua luni ale anului, profitul net al operatorului roman de telefonie fixa a urcat cu 280,2 la suta, raportat la perioada similara a anului trecut, la 212,9 milioane euro.

Daca in primul semestru, Romtelecom a contribuit cu 48 la suta la profitul companiei-mama OTE (care detine 54,1 la suta din actiunile Romtelecom), in cel de al treilea trimestru se poate spune chiar ca a salvat compania greceasca de la pierderi enorme.

Citeste si:  Doua milioane de euro de la UE pentru afaceri cu fructe de padure

Aceasta deoarece in intervalul iulie-septembrie, OTE a inregistrat o pierdere neta de 541 milioane euro, in timp ce pierderea neta aferenta primelor noua luni a fost de 331,2 milioane euro.

Potrivit comunicatului companiei, costurile generate de implementarea programului de pensionare la nivelul companiei OTE au atins in primele noua luni aproape un miliard euro si au contribuit la acest deficit.

„Perioada pentru inregistrarea celor care doresc sa iasa la pensie inainte de termen s-a finalizat, si mai mult de o treime din angajati vor parasi compania in urmatoarele 12 luni.

Rezultatele din al treilea trimestru reflecta cheltuielile pe care estimam ca le vom suporta“, a declarat Panagis Vourloumis, presedinte si director executiv al grupului elen.

Unul dintre motivele evolutiei ascendente a Romtelecom in trimestrul III este legat si de scoaterea din bilant a rezultatelor Cosmorom.

Autor: Adrian Nuta