Cei care isi depun economiile in depozitele bancare cauta nu doar siguranta, ci si o dobanda avantajoasa. In plus, in alegerea depozitului un rol important il au si serviciile pe care bancile le ofera celor care isi plaseaza economiile intr-un depozit.

Raiffeisen Bank le ofera clientilor care si-au deschis un depozit posibilitatea de a avea acces la sumele depuse in oricare agentie a bancii. Prin Raiffeisen Direct, clientii pot deschide sau inchide un depozit la termen cu un simplu apel telefonic, in timp ce prin serviciul myBanking se pot obtine informatii despre conturi. SmartTel este un serviciu ce permite aflarea de informatii financiare prin intermediul telefonului mobil.

Cand ne alegem un depozit, un rol important il poate avea si consilierul bancii. Acesta ar trebui sa ne dea cea mai buna solutie pentru plasarea economiilor. Vizitand una dintre agentiile Raiffeisen Bank am primit si o recomandare pentru plasarea economiilor: depozitul la termen.

Un depozit la termen la Raiffeisen Bank poate fi deschis in lei, EUR sau USD, pe o perioada de 1, 3, 6 sau 12 luni.
Daca pentru depozitele in valuta, banca ofera o dobanda fixa, pentru depozitele la lei, clientul poate opta pentru o doanda fixa sau una variabila.

Depozitele permit capitalizarea dobanzii sau incasarea acesteia in contul curent.

Dobanzile au valori diferite in functie de sumele depuse si de frecventa cu care se plateste dobanda: lunar sau la scadenta.

Dobanzile la lei

Cele mai mari dobanzi se ofera la depozitele cu dobanda variabila si plata lunara a dobanzii, cu scadenta la 12 luni. Dobanda oferita este de 5,75% daca economiile depuse sunt de cel putin 150 RON, 6,50% in conditiile in care facem depuneri de minimum 4.000 RON si 7% daca plasam in depozit cel putin 40.000 RON.

Depozitele cu dobanda fixa si plata sau capitalizarea dobanzii la scadenta se incheie doar pe o luna sau pe 3 luni. Dobanzile practicate sunt cuprinse intre 5% si 6,15%, in functie de perioada aleasa si de consistenta economiilor.

Tot pe una sau pe 3 luni se deschid si depozitele cu dobanda variabila si plata sau capitalizarea dobanzii la scadenta. Raiffeisen Bank practica in prezent aceleasi valori ale dobanzilor ca si in cazul depozitelor cu dobanda fixa si cu plata sau capitalizarea dobanzii la scadenta.

Dobanzile la valuta

Pentru a deschide un depozit in valuta este nevoie de o suma minima de 500 EUR, respectiv 500 USD. Pentru depozitele in valuta se ofera o dobanda fixa care poate fi platita sau capitalizata la maturitatea depozitului.

Dobanzile la USD pornesc de la 2,60% pentru depozitele la o luna, in timp ce pentru depozitele pe 1 an se ofera o dobanda de 3,20%.

La EUR, dobanzile sunt ceva mai mici decat la USD. Pentru un depozit constituit pe 1 luna se ofera o dobanda de 2,30%, in timp ce pentru depozitele pe 3, 6 sau 12 luni se ofera o valoare similara: 2,50%.

La retragerea banilor se va achita un comision de 0,5%, minimum 3 EUR.

Autor: Florentina LIUTIC