Dupa 1 ianuarie 2007, legislatia muncii din Romania va trebui sa adopte toate reglementarile europene în materie de munca. Codul Muncii s-a modificat recent prin OUG 55/ 18.09.2006, explicand o serie de concepte care în practica au stârnit pareri contradictorii.

In viitorul apropiat, specialistii în resurse umane vor trebui sa fie total implicati în cunoasterea legislatiei muncii deoarece peisajul juridic al acesteia, începând cu 2007, va fi într-o continua schimbare, avertizeaza expertii citati de World Trade Center Bucuresti si www.SMARTfinancial.ro.

Dupa 1 ianuarie 2007, angajatii romani vor avea libertatea muncii în strainatate, beneficiind de toate drepturile, dar si strainii vor putea munci în Romania în aceleasi conditii. “Interesul larg de care s-au bucurat seminariile organizate de catre World Trade Center Bucuresti pe Codul Muncii, cu participarea Conf. Univ. Dr. Florin Fainisi, ne determina ca în data de 15 noiembrie 2006 sa organizam o noua editie pe aceasta tematica”, au explicat oficialii WTCB.

“Pentru a cere un drept sau a-ti îndeplini o obligatie, trebuie sa cunosti dreptul pe care îl ceri si temeiul legal al obligatiei. Acest lucru si-l propune actualul Seminar pentru toti specialistii în resurse umane, consilieri juridici, avocati, magistrati sau orice alt angajat în oricare domeniu”.

“Seminarul va avea caracter interactiv, fiind organizat pe baza unor dezbateri de caz (30 de spete noi fata de editiile trecute) pentru care va rugam sa aveti la Dvs ca bibliografie Codul Muncii. Totodata, pentru a raspunde solicitarilor dumneavoastra, va rugam sa completati formularul de participare anexat mentionând problemele cu care va confruntati în practica si care vor primi raspuns în cadrul seminarului”.

Participantii vor primi certificate de atestare a prezentei la seminar. Termen limita de înscriere vineri 10 noiembrie, în limita a 70 de locuri disponibile. Detalii pot fi accesate si la adresa www.wtcb.ro/events/2006/labour_code_nov-15 .

Sursa: SMART financial – www.SMARTfinancial.ro ©