Ministerul pentru intreprinderi Mici si Mijlocii, Comert, Turism si Profesii Liberale (MIMMCTPL) a incheiat conventii de colaborare cu noua institutii de credit pentru sustinerea investitiilor realizate de firmele nou infiintate si a microintreprinderilor pentru dezvoltare, prin intermediul Programului de investitii 2007, potrivit informatiilor acordate Rompres de reprezentantii MIMMCTPL, citate de ziarul financiar electronic www.SMARTfinancial.ro.

Este vorba despre Banca Comerciala Carpatica, Banca Comerciala Româna, BRD Group Societe Generale, Casa de Economii si Consemnatiuni (CEC), Credit Europe Bank România, Eximbank România, Libra Bank, MKB Romexterra Bank si Banca Transilvania. Institutia de credit va acorda beneficiarilor eligibili ai programului un credit de finantare, reprezentând minimum 25 la suta din valoarea proiectului de investitii, credit acordat in conditiile de piata si care nu este garantat de stat.

Contributia proprie a beneficiarului eligibil trebuie sa fie de minimum 15 la suta din valoarea proiectului de investitii, in numerar.
Ajutorul financiar nerambursabil acordat firmelor nu poate depasi echivalentul in lei a 10.000 euro, pentru intreprinderi nou-infiintate si microintreprinderi sau echivalentul in lei a 50.000 euro, in cazul intreprinderilor mici si mijlocii. Finantarea nu poate acoperi mai mult de 60 la suta din valoarea proiectului de investitii.

Citeste si:  Cum poti ajunge actionar la firme europene cu o asigurare

Ministerul pentru IMM-uri sustine intreprinzatorii cu 40 de milioane lei prin Programul de investitii 2007, care isi propune sa sustina si investitiile in modernizare si retehnologizare a intreprinderilor mici si mijlocii. Un numar de 2.

271 de firme au depus dosarele pentru obtinerea finantarilor nerambursabile acordate prin acest program, potrivit site-ului ministerului.