Modelul american Mercedes- Benz clasa GL poate fi descris prin doua cuvinte: mare si indraznet. Luxosul 4×4 va fi produs in Tuscaloosa, Alabama. Vanzarea acestui model va incepe in luna aprilie in nordul Americii.

Spre deosebire de modelele din clasa G, clasa GL se axeaza pe o forma unica, pentru a reduce din kilogramele in plus. Mercedes- Benz clasa GL se axeaza pe componentele primare: motorul, sistemul 4×4, sistemul audio. Interiorul va imprumuta elementele celei de-a doua generatie clasa M si clasa R.

Noul 4×4 este unul dintre cele mai mari modele din gama Mercedes-Benz iar dimensiunile generoase ale exteriorului combina o parte posterioara lunga si componente 4×4 compacte pentru a crea baza unui interior luxos si incapator.

Interiorul ofera doua randuri de scaune pentru cinci pasageri si un spatiu de depozitare dublu ca marime fata de clasa M. Al treilea rand de scaune este optional pentru a mai primi doi pasageri.

Datorita semnelor de intrebare care s-au pus asupra sigurantei clasei GL, Mercedes-Benz realizeaza airbag-uri frontale adaptabile, airbag-uri sub forma de perdele in laterale, centuri de siguranta in trei puncte pentru toate cele sapte scaune. Toate aceste elemente de siguranta sunt standard. GL450 este dotat cu un sistem de pre-siguranta care impiedica blocarea franelor. De asemenea GL450 are asistenta la franare si un program electronic de stabilitate pentru a preveni accidentele.

Clientii din Statele Unite vor primi, initial, modelul cu 4 valve pe cilindru cu un motor de 4,6 litri, V8 si 335CP. In Europa vor fi aduse trei modele: primul cu un motor de 5,5 litri, V8 si 388CP, al doilea cu un motor de 3,0 litri si 224 CP iar al treilea model cu un motor de 4,0 litri, V8 si 306 CP, turbodiesel.

Surse de la Stuttgart au dezvaluit ca Mercedes planuieste sa introduca GL63 AMG, cu un motor de 6,3 litri, V8 si 510 CP.