Exista trei variante pe care le poti lua in considerare in momentul in care te decizi sa faci ceva cu propria masina. Poti sa o vinzi, sa faci un schimb sau sa o tii. Daca te decizi sa-ti vinzi masina si vrei sa obtii un pret mare pe ea trebuie sa muncesti un pic. Etapele prin care trebuie sa treci pentru a fi multumit de pretul obtinut pe masina sunt urmatoarele:
Stabilirea pretului
Primul lucru pe care trebuie sa-l faci este sa-ti evaluezi masina. Ca ajutor poti sa folosesti ghidurile pentru masini second-hand. De asemenea trebuie sa analizezi preturile pentru masini second-hand din ziare. Poti sa duci masina in targ pentru fi evaluata.
Toate aceste lucruri te vor ajuta sa stabilesti un pret corect bazat pe nivelul preturilor de pe piata locala.
Publicitate pentru masina ta
In momentul in care te decizi sa faci publicitate masinii trebuie sa dai toate datele necesare: modelul si tipul masinii, numarul de kilometrii parcursi, marimea motorului si culoarea. In momentul in care scrieti anuntul, fiti cinstiti. Incercati sa nu infloriti frazele si sa va rezumati la propozitii scurte la care clientii raspund. Exemple de fraze care va pot ajuta sa vindeti masina sunt: curata, putini kilometrii, unic proprietar, economie maxima de carburant, service-ul la zi. Daca masina dumneavoastra are accesorii cum ar fi alarma, puteti sa scrieti despre acest lucru. Cu cat sunteti mai cinstit si mai la obiect, cu atat aveti mai mult de castigat.
Pregatiti-va masina
Inainte de a vinde masina treceti pe la o spalatorie profesionala. O masina curata reprezinta un punct forte fata de alte masini care sunt de vanzare pe piata. O masina curata poate justifica un pret mai mare. Nu este indicat sa faceti reparatii majore sau schimbari in designul masinii. De obicei acestea costa mai mult decat puteti obtine pe ele. In loc sa cheltuiti o groaza de bani, puteti sa fiti cinstiti si directi in reclama pe care o faceti vehiculului.
Raspuneti la intrebari
In momentul in care un potential cumparator va suna fiti pregatit sa raspundeti la intrebari. Fiti onesti. Va veti scuti mult timp din intalniri care nu duc la nici un rezultat. Programati-va o intalnire cu fiecare persoana care va suna. Este mult mai simplu. O intalnire directa va poate spori sansele ca posibilul client sa vina. Iar daca intarzie nu va veti simti obligat sa-l asteptati. Asigurati-va ca aveti numarul de telefon, preferabil cel de celular. Nu va asteptati sa va intalniti cu fiecare persoana cu care stabiliti o intalnire. Din pacate, acest lucru se intampla cel mai des.
Acceptati doar bani gheata
Asigurati-va intotdeauna ca primiti cash sau cecuri cu acoperire. Nu luati niciodata cecuri personale. Daca nu va simtiti in regula sa purtati numerar puteti merge cu noul proprietar la banca si sa faceti un transfer electronic.