Lideri din sectorul guvernamental si comunitatea de afaceri vor dezbate pe tema “mediul de afaceri din Romania de dupa momentul integrarii in UE”. Conferinta se desfasoara în zilele de 30 si 31 octombrie 2006, la JW Marriott Grand Hotel, se arata intr-un comunicat de presa remis www.SMARTfinancial.ro.

“Imaginea Romaniei ca locatie pentru afaceri a suferit cea mai dramatica schimbare din regiune în ultimii ani. Insa acum Romania trebuie sa abordeze provocarile dezvoltarii daca doreste sa ramâna o prioritate majora pentru investitorii globali”, a declarat Delia Meth -Cohn, Editorial Director, Economist Intelligence Unit CEEMEA.

Reprezentanti de la cel mai inalt nivel guvernamental si corporatist vor dezbate urmatoarele aspecte: Cum vor fi afectate vanzarile si profiturile de marile dezechilibre economice? Unde vor constata companiile cele mai mari schimbari în urma integrarii României în UE? Reprezinta volatilitatea valutara un risc în materie de planificare a afacerilor? Va reusi guvernul sa creeze conditiile corespunzatoare pentru a sustine o dezvoltare economica solida? Va inregistra competitia din România aceeasi traiectorie precum cea din Polonia si Ungaria, devenind prea agresiva?

Citeste si:  Impozitele, incotro?

Intre personalitatile oficiale care si-au confirmat prezenta la acest eveniment se numara Presedintele Traian Basescu, Primul Ministru Calin Popescu Tariceanu, dar si Ioan-Codrut Seres, Ministrul Economiei si Comertului, Sebastian Vladescu, Ministrul de Finante, Mugur Isarescu, Guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei.

Aceasta conferinta este sponsorizata de Erste Bank, JTI, Gabriel Rosia Montana, Hewlett Packard, Microsoft, Visa si Wolf Theiss. Conferinta este de asemenea sustinuta de Mmd Corporate, Public Affairs & Public Relations Consultants.

Bryan Jardine, Managing Partner, Wolf Theiss, Bucuresti, a declarat: “Este o masa rotunda organizata intr-un moment foarte prielnic. Noi, cei de la Wolf Theiss, suntem optimisti ca prin intermediul cadrului legislativ, acum armonizat aproape în totalitate cu aquis-ul comunitar al Uniunii Europene, se va putea sprijini promovarea si protejarea investitiilor într-o economie de piata dinamica precum Romania”.

Alan R. Hill, President si CEO al Gabriel Resources si Rosia Montana Gold Corporation, vorbeste despre investitia companiei sale in Romania “intr-un moment critic, cand aceasta tara nu numai ca paseste în UE, dar se poate folosi de statutul sau de stat membru pentru a arata pietei mondiale ca România este deschisa pentru afaceri, plasând astfel România pe harta zonelor atractive pentru investitiile straine”.

Citeste si:  Tarom, pusa sa-si taie aripile transoceanice

Catalin Cretu, Vice President, Visa International CEMEA, sustine ca organizatia sa constituie parte a solutiei pentru dezvoltarea durabila în Romania: “Sistemele de plati electronice pot sa joace un rol important în modernizarea sistemelor financiare. Visa este decisa sa promoveze în continuare utilizarea cardurilor ca modalitate de plata, contribuind astfel la dezvoltarea dinamica a economiei romanesti”.

Economist Conferences, o diviziune a The Economist Intelligence Unit, reprezinta principalul furnizor de forumuri internationale pentru senior executives care doresc sa capete noi perspective asupra unor aspecte de strategie. Aceste intalniri includ conferinte pe teme de industrie, evenimente de management si mese rotunde guvernamentale, organizate în întreaga lume.

Sursa: SMART financial – www.SMARTfinancial.ro ©