Partidul National Liberal lanseaza o campanie nationala pentru strangerea de semnaturi impotriva impozitului forfetar si a majorarii de taxe si impozite, acestea urmand sa fie depuse saptamana viitoare in Parlament, impreuna cu motiunea de cenzura “Marea pacaleala PDL-PSD”.

Conform comunicatului de presa al PNL, liberalii “cer sprijinul romanilor pentru ca, impreuna, sa reaminteasca guvernanţilor ca trebuie sa-si asume dezastrul pe care îl produc, căci alegatorii nu au votat FMI in noiembrie 2008”.

PNL considera ca “PDL şi PSD au blocat motorul economiei, renuntand pe ascuns la cota unica de impozitare de 16%, prin eliminarea deductibilitatii TVA si a cheltuielilor de functionare, intretinere si reparatii pentru masinile folosite de firme”.

Liberalii sustin ca fiscalizarea impusa de PDL si PSD este periculoasa pentru micii intreprinzatori si stabilitatea mediului de afaceri, pentru romanii care mai au unde sa munceasca, dar si pentru bugetul de stat care va ramane fara venituri.

“Criticile PNL la adresa majorarilor fiscale impuse de guvernul Boc sunt confirmate zilnic de sutele oameni care isi inchid mica afacere, care le-a asigurat in ultimii ani traiul lor si a familiei lor”, se mai arata in comunicat.

Citeste si:  Cota unica sperie Occidentul

In opinia liberalilor, prin aplicarea OUG 34/2009, peste 500.000 de IMM-uri vor fi nevoite sa platească un impozit necorelat cu capacitatea lor de plata (intre 40% si 80% din profitul lor), iar consecintele vor fi falimente, someri si lipsa desavarsită a investitiilor.

Campania de strangere de semnaturi si motiunea de cenzura fac parte din setul de masuri promovat de PNL impotriva abuzurilor si incompetentei guvernantilor, alaturi de contestarea OUG 34/2009 la Curtea Constitutionala.

Semnaturile se strang in fata administratiilor financiare, trezoreriilor, in centre comerciale sau alte locuri publice, precum si la sediile PNL.

Petitia impotriva introducerii impozitului forfetar si a majorarii mascate de taxe si impozite poate fi semnata si online la www.tintapnl.ro

Diana Bajenaru