UniCredit Leasing, numele noii companii de leasing nr.1 in Romania, rezultata in urma fuziunii cu HVB Leasing, va lansa peste doua luni un nou produs de leasing imobiliar cu destinatie rezidentiala, in principal pentru firmele mici si mijlocii, persoanele fizice autorizate, dar si pentru persoanele fizice. Pana acum, compania finanta prin leasing doar proiecte imobiliare destinate afacerilor mari.

“Pana acum noi ofeream leasing imobiliar doar companiilor mari, pentru proiecte imobiliare de afaceri, insa datorita cererii clientilor nostri, in special cabinetele medicale, de avocatura sau alte profesii liberale, vom lansa in urmatoarele doua luni si un produs de leasing imobiliar cu destinatie rezidentiala pentru firmele mai mici, pentru PFA-uri si pentru persoanele fizice”, a declarat astazi pentru Ghiseul Bancar, presedintele UniCredit Leasing, Septimiu Postelnicu.

El a precizat ca va fi vorba de finantari de peste 100.000 de euro, destinate in principal achizitionarii sau constructiei de imobile noi, a caror destinatie poate fi aceea de locuinta de serviciu, locativa sau o alta destinatie.

UniCredit Leasing isi va dezvolta activitatea, incepand din acest an, pe trei grupe de activitate distincte:

1. leasing auto, flote si autovehicule de peste 3 tone, care reprezinta o pondere de peste 50% din activiatea firmei. In acest scop este in curs de constituire o companie specializata, UniCredit Fleet Management.

2. leasing pentru echipamente, inclusiv din industria energetica si medicala. “Speram ca in acest an sa ne putem extinde si pe piata achizitiilor publice pentru echipamente destinate autoritatilor centrale si locale, piata pe care am avut dificultati sa intram pana acum”, a precizat Postelnicu. El a precizat ca asociatia societatilor de leasig va face lobby pentru ca firmele de leasing sa poata participa la achizitiile publice, in calitate de ofertant principal nu secundar, tindan cont de faptul ca, potrivit noii abordari a companiei, nu este vorba doar de o simpla finantare ci de oferirea unor servicii cu finantare inclusa pe care o pot oferi companiile de leasing.

3. leasing imobiliar, activitate care s-a dublat anul trecut in cazul UniCredit Leasing. Cu toate acestea, spune Postelnicu, piata de leasing nu s-a dezvoltat in 2006 pe masura prognozelor anterioare, “insa noi vream sa ne implicam in mod constant pe aceasta piata”.