MySQL a primit o investitie financiara de 10.5 milioane de lire sterline din partea Institutional Venture Partners (IVP).

Investitorii coproratii sunt Intel Capital, Red Hat, SAP Ventures, o divizie a SAP AG si Presidio STX, o subsidiara de investitii a Sumitomo Corporation.
MySQL va utiliza fondurile pentru a-si finanta continua crestere pe piata bazelor de date enterprise open-source, precum si pentru dezvoltarea de noi produse si extinderea activitatilor de dezvoltare business, vanzari si marketing.

Argumentand motivul investitiei, Steve Harrick, managing director al IVP declara:”Credem intr-o crestere puternica a MySQL AB pe piata enterprise. Odata cu lansarea MySQL 5.0, compania ofera o functionalitate complexa la o fractiune din costul concurentei, determinad multe companii sa-si reconsidere strategia privind bazele de date. Suntem convinsi ca MySQL va avea un impact de durata asupra industrie software, oferind mai multa transparenta si valoare organizatiilor IT din intreaga lume”.
Mike Evans, vice-presedinte pentru dezvoltarea corporata a Red Hat, a declarat, “Open source poate furniza o valoare fara precedent clientilor si modifica modul in care companiile utilizeaza tehnologia. La scara globala noi previzionam o crestere rapida a cererii pentru aplicatii open-source precum baza de date MySQL”.

Citeste si:  Mozilla intentioneaza sa finanteze comunitatea dezvoltatorilor