Compania Quadrant Amroq Beverages (QAB), imbuteliatorul autorizat si distribuitorul Pepsi, Prigat, Lipton Ice Tea si Roua Muntilor pentru Romania si Republica Moldova, va investi in acest an in Romania, 17,6 milioane dolari, cea mai mare parte a acestei sume fiind alocata modernizarii liniilor actuale de productie, potrivit unui comunicat de presa al companiei.

Oficialii companiei au anuntat ca un procent de 72% din cele aproximativ 18 milioane dolari, va fi alocat dezvoltarii liniilor actuale de productie cu echipamente moderne, prin care QAB urmareste o crestere cu 42% a productiei de bauturi necarbonatate si cu 92% a celei de bauturi carbonatate.

„Decizia de a reinvesti aproape 18 milioane de dolari se datoreaza unei cresteri constante a cererii manifestate pentru produsele noastre pe piata romaneasca.

Totodata, fiind o companie responsabila social, ne-am propus sa investim in continuare in cresterea capacitatilor de imbuteliere si in implementarea noilor sisteme de calitate si de protectie a mediului, in conformitate cu legislatia europeana”, a declarat Florin Radulescu, director general, QAB.

Citeste si:  Cabinetele veterinare, profit lunar de 1.500 euro

In acest an, QAB va aloca peste 300.000 de dolari pentru punerea in functiune a sistemelor de tratare a apelor reziduale atat in cadrul fabricii din Bucuresti, cat si la cea din Covasna.

Astfel, QAB continua procesul de aliniere la standardele europene a operatiunilor sale, obtinand inca din 2004 certificatul HACCP (Hazard Analysis Critical Control Point) care atesta alinierea la normele in vigoare privind Siguranta Alimentara si certificatul ISO 9001/2000 (International Standardization Organization) care atesta integritatea procesului de productie.

In luna ianuarie a acestui an, QAB a deschis un nou depozit, Fortuna, in Berceni, care are o suprafata totala de 10.000 de metri patrati, dubla fata de cea a vechiului depozit, cu scopul de a creste capacitatea de stocare si livrare a produselor QAB catre diverse puncte ale Capitalei si nu numai.

Grupul Quadrant Amroq Beverages (QAB) este unul dintre cei mai mari investitori americani din Romania, imbuteliatorul autorizat si distribuitorul Pepsi, Prigat, Lipton Ice Tea si Roua Muntilor pentru Romania si Republica Moldova.

Citeste si:  Coty Romania, cifra de afaceri de 18,5 milioane de dolari

QAB a intrat pe piata bauturilor racoritoare din Romania in 1991, prin imbutelierea si distributia produselor din portofoliul PepsiCo. In 1992, compania a inaugurat prima linie de imbuteliere PET din tara, pentru sticla de Pepsi de 1,5 l, iar in anul 1993, QAB a lansat prima bautura necarbonatata produsa in Romania: Prigat.

In luna ianuarie a acestui an, QAB a anuntat o crestere totala a cifrei de afaceri de 48% in anul 2005 fata de 2004. Factorii care au contribuit la aceasta performanta au fost investitiile de peste 14,5 milioane de dolari pe piata bauturilor racoritoare din Romania in anul 2005.