Intreprinderile mici si mijlocii vor avea acces mai usor la servicii de consultanta, ca urmare a implementarii unui program de dezvoltare a furnizorilor de astfel de servicii, finantat de Uniunea Europeana si care dispune de un buget de 3,8 milioane de euro.

Ministerul Integrarii Europene a lansat luni un nou proiect din cadrul programului “Phare – Servicii de sprijin pentru dezvoltarea afacerilor”, care vizeaza imbunatatirea competitivitatii intreprinderilor mici si mijlocii in perspectiva aderarii la Uniunea Europeana, prin acces la servicii de consultanta. In cadrul acestui proiect vor fi infiintate birouri de asistenta in fiecare regiune de dezvoltare, unde IMM-urile vor putea beneficia de servicii de consultanta. “Pana la finalul proiectului, in noiembrie 2006, peste 800 de IMM-uri si peste 1.600 de manageri vor beneficia de o gama larga de servicii de afaceri, asistenta pentru accesarea programelor de dezvoltare finantate de UE, promovarea exporturilor prin identificarea de parteneri adecvati si asistenta de marketing”, a declarat ministrul integrarii europene, Anca Boagiu.

Citeste si:  Gigi Becali: "Steaua e simbol national si nu va ajunge niciodata pe Burse!"

De asemenea, in cadrul acestui program vor beneficia de asistenta cel putin trei companii de consultanta din fiecare regiune ai caror consultanti vor fi instruiti prin acest proiect in scopul imbunatatirii si diversificarii serviciilor de consultanta oferite.

Sursa: MEDIAFAX