Dupa ce a anuntat pierderi de aproape 1,5 miliarde de dolari, al doilea producator auto american a angajat o echipa de consultanti financiari pentru a vinde, cu cel mai bun pret, o parte din actiunile diviiziilor sale de lux. Ford a anuntat cu o luna in urma, prin vocea sefului companiei, ca intentioneaza sa vanda in intregime compania Jaguar, care, in ultimii ani, nu a reusit sa treaca pe profit. Ford detine brandul de lux englez de la inceputul anilor 90, iar inca de la achizitionare a investit sume importante in dezvoltare acestuia.

Ford asteapta de la echipa de consultanti sa intre in contact cu puternice grupuri financiare care au puterea economica sa preia o parte din The Premier Auto Group. Compania cuprinte toate brandurile de lux din portofoliul Ford Motor Co.: Jaguar, Land Rover, Volvo si Aston Martin.

Cunoscuta companie de consultanta P J Morgan si-a aratat interesul pentru tranzactia pe care cei de la Ford doresc sa o demareze, insa purtatorul de cuvant al constructorului american a declarat ca nu stie nimic despre aceasta intentie.

Citeste si:  Masina la romani

Se pare ca Ford nu trebuie sa astepte prea mult, pentru ca Jaguar si-a gasit deja un potential cumparator. Compania britanica JCB, producatoare de echipamente industriale, este interesata de brandul engelz.

O alta voce din zona de business, Philip Watkins, consultant la Commerzbank Londra a declarat ca Ford ar putea sa vanda o parte din divizia sa financiara, Ford Credit, pentru a-si putea finanta pierderile. Aceasta masura ar trebui secondata de reduceri drastice ale pierderilor, masura deja pusa in aplicare de managementul americanilor. Compania Ford Credit este evaluata la aproximativ 5 miliarde de euro, potrivit lui Watkins.