Compania Google.Inc a anuntat marti, 17 aprilie 2007, lansarea produselor Adsense pentru Cautare si Adsense pentru Continut, dedicate website-urilor si portalurilor din Romania. Apare astfel o noua oportunitate pentru website-urile locale de a genera venit din publicitatea online.

Adsense pentru cautare este un program gratuit care le permite website-urilor din Romania sa puna la dispozitia vizitatorilor care realizeaza cautari din paginile acestora rezultatele oferite de motorul de cautare Google. De asemenea, programul afiseaza anunturi relevante sub forma de text, selectate automat in functie de termenii de cautare. AdSense pentru continut le ofera proprietarilor de website-uri posibilitatea de a afisa pe propriile pagini de web anunturi Google, selectate automat in functie de continutul acestor pagini si, totodata, oportunitatea de a castiga bani in acest mod.

AdSense pentru Cautare ofera website-urilor si portalurilor posibilitatea de a-si atrage si fideliza vizitatorii, oferindu-le acestora facilitati de cautare, de altfel cea mai frecventa activitate desfasurata pe Internet. Programul pune de asemenea in legatura proprietarii de website-uri cu clientii Google AdWords, permitand afisarea de anunturi relevante sub forma de text pe paginile cu rezultatele cautarilor. Google plateste proprietarii website-urilor care folosesc AdSense pentru Cautare atunci cand vizitatorii acestora fac clic pe aceste anunturi sau pe baza numarului de afisari.

Citeste si:  Ghid pentru detectarea Deepfake-urilor

Google AdSense pentru continut ofera proprietarilor de website-uri posibilitatea de a afisa anunturi Google pe propriile pagini de web. Programul este gratuit si combina anunturile oferite in regim de “plata pe clic” cu cele oferite in regim de “plata pe afisare”, ceea ce inseamna ca proprietarii de website-uri sunt platiti pentru clicurile valide facute de vizitatori pe anunturi sau pentru afisarea acestora. AdSense pentru continut permite atat anunturi de tip text cat si anunturi de tip imagine sau video, intr-o varietate de dimensiuni care pot fi adaptate formatului diferitelor pagini web.

Proprietarii de website-uri, indiferent de marimea acestora, pot utiliza atat AdSense pentru Cautare, cat si AdSense pentru Continut, aceste programe configurandu-se automat. Prin intermediul AdSense pentru Cautare si AdSense pentru Continut, anunturile clientilor Google AdWords vor fi afisate pe paginile website-ului dumneavoastra, imbogatindu-i continutul cu anunturi relevante pentru vizitatori si oferindu-va o sursa importanta de venit.

Delia Dragusin, Communication Manager la SoftNews NET SRL, firma care are in proprietate website-ul www.softpedia.com, declara: “Impactul implementarii acestui serviciu pe www.softpedia.com a crescut cu timpul. AdSense genereaza pentru noi venituri importante, astfel incat a devenit un partener strategic. Trendul crescator in marimea veniturilor facilitate de parteneriatul nostru cu AdSense ne-a convins sa includem acest serviciu si pe viitoarele noastre proiecte web”.

Citeste si:  Atac informatic în Ucraina

„Google AdSense imbunatateste experienta generala a utilizatorului de Internet prin afisarea pe website-uri a unor anunturi relevante si neagresive, in locul unora deranjante, fara legatura cu continutul paginii, cum sunt pop-up-urile sau animatiile”, spune Yonca Brunini, Director de marketing pentru Pietele Emergente, Google EMEA (Europa, Orientul Mijlociu si Africa). „Romania are o comunitate puternica de proprietari de website-uri si suntem foarte incantati sa lansam pe aceasta piata AdSense pentru Continut, pentru a oferi o metoda de monitorizare eficienta si usor de folosit.”