Reprezentantii agentiilor de dezvoltare, precum si ai altor institutii care ofera programe de consultanta si sprijin pentru femeile întreprinzatore vor participa la congresul cu tema “Educatia si instruirea – Factorii cheie pentru succesul firmelor nou create de femei”, ce se desfasoara în perioada 14-15 septembrie 2006 loc la Potsdam, Germania, informeaza Agentia Nationala pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii si Cooperatie.

Aspectele legate de comportamentul antreprenorial trebuie sa fie integrate în sistemele scolare cât mai repede posibil. Acest congres expune metodele de calificare si educatie la nivel scolar, universitar si instruire ulterioara care se adreseaza în special elevelor si studentelor.

La congres vor fi prezentate bunele practici europene pentru sprijinirea femeilor întreprinzator si se va discuta masura în care acestea pot fi transferate spre alte regiuni, abordând oportunitatile si provocarile create. Participantii pot vorbi direct cu expertii care lucreaza în cadrul programelor specifice si vor beneficia de experienta invitatilor din Germania, Anglia, Irlanda, Norvegia, România si Suedia.
Congresul se adreseaza agentiilor de dezvoltare si factorilor de decizie care ofera programe de consultanta si sprijin pentru femeile întreprinzator.

Citeste si:  Trimage - home-based business cu profituri de peste 300%

Congresul este finantat de Ministerul Federal pentru Cercetare si Educatie, coordonat de Steinbeis-Europa-Zentrum si organizat în cooperare cu Agentia Nationala pentru Femeile Intreprinzator, Ministerul Afacerilor Economice din Baden-Wurttemberg, THURINGEN innovativ GmbH, Organizatia pentru Promovarea Fortei de Munca în North Rhine Westphalia si Zukunftsagentur Brandenburg ZAB.

Steinbeis-Europa-Zentrum a organizat patru congrese la care au fost prezentate bunele practici identificate în cadrul proiectului Uniunii Europene “ProWomEn – Promovarea femeilor întreprinzator dar si cele existente la nivel european.

Sursa: Rompres & SMART financial – www.SMARTfinancial.ro ©