BVB – Bursa de Valori Bucuresti

In piata nu exista, cu cateva exceptii, presiune la cumparare, insa cu toate acestea asistam la o lichiditate foarte buna si la usoare aprecieri ale indicilor bursieri, de aproximativ 1%. Valoarea totala de tranzactionare se ridica la circa 22 milioane RON, in principal ca urmare a tranzactiilor importante cu actiuni SNP.

SNP este cel mai tranzactionat titlu, de departe, cu un rulaj de 10 milioane RON si, de asemenea, cu o crestere de 3,3% a cursului, pana la 0,4720 RON/actiune. In urma tranzactiei masive cu peste 10 milioane de actiuni, in urma unui ordin de cumparare, cursul SNP a iesit din starea de acalmie urcand la pragul de 0,4700 RON, care ulterior a fost depasit.

Segmentul SIF inrgeistreaza o revenire, cea mai mare crestere aparand in cazul SIF4, care a urcat la 0,9700 RON/actiune (+3,2%).

BER – Bursa Electronica Rasdaq

Momentan avem o lichiditate modesta in randul emitentilor Rasdaq, care au realizat un rulaj total mai mic de 500 mii RON. Titlurile BRCR continua sa scada in mod semnificativ, ajungand la un curs de 0,8400 RON/actiune (-14,3%), in conditiile in care ocupa prima pozitie in ceea ce priveste valoarea tranzactionata, cu 85 mii RON.