Psihiatrul Florin Tudose a incercat, pentru „Cotidianul“, schitarea unui portret psihologic al deja celebrului „Mihai Eminescu“, pe baza mesajelor cu care acesta si-a distribuit pe Internet stenogramele atribuite PSD. In opinia sa, nu avem de a face cu o singura persoana, ci cu „profesionisti“.

Din analizarea celor trei texte ce au insotit publicarea stenogramelor, psihiatrul Florin Tudose considera ca in spatele lui „Mihai Eminescu“ nu se afla o singura per-soana: „Sint niste specialisti in gradarea tensiunii, care nu lasa nimic la intimplare, ci joaca exact fiecare carte, la timpul ei. In opinia mea, este vorba nu de o persoana – aceasta ar fi trebuit sa fie in proximitate absoluta a liderilor PSD, in special a domnului Nastase si a Dorinei Mihailescu -, ci de un serviciu sau mai multe, specializate in analiza si utilizarea informatiei. De altfel, este foarte clar ca proba audio, daca ea exista, este pastrata exact pentru sedinta in care se presupune ca Nastase, facind o greseala monumentala, se intereseaza unde stau transcrierile dupa ce ele sint facute“, ne-a declarat Florin Tudose.

Citeste si:  Delivreoo vizeaza o capitalizare de peste 10 miliarde de euro

Inregistrarile sint la un om de-al lui Nastase

Psihiatrul Florin Tudose este de parere ca inregistrarile audio ne vor dezvalui cui ii foloseau, cu adevarat, stenogramele. El sustine ca „in felul acesta se va afla cine ar fi putut sa aiba acces la documente care se aflau in cabinetul primului-ministru si cui ii foloseste lovitura aceasta cu stenogramele. Raspunsul este urmatorul: celui sau celor care, pas cu pas, au fost indepartati si maziliti de catre tenacele Nastase, cu ajutorul credincioasei sale Dorina Mihailescu. Iata, primele stenograme au aparut atunci cind cineva a vrut sa stim cu exactitate ce se ascunde in spatele figurii blajine a primului-ministru.

Ultimele apar in momentul in care Parchetul General incearca sa faca putina lumina, ridicind tensiunea in presa si tinind in suspans liderii PSD, care se banuiesc unii pe altii, se demasca sau fac cercetari pe cont propriu“, afirma Tudose.

Mitrea a ocolit audierile la Parchet

Miron Mitrea nu s-a prezentat ieri la Parchetul General pentru audieri in dosarul „stenogramele PSD“, intilnirea cu procurorii fiind aminata.

Citeste si:  Oportunitatile de angajare in Romania tind spre zero

In schimb, Mitrea a fost prezent la toata sedinta de ieri a Biroului Permanent National al PSD, de unde a plecat dupa-amiaza, in jurul orei 13.00, lasind la un moment dat sa se inteleaga ca la Parchet s-ar putea sa vina miercuri dimineata, la ora 10.00.

Miron Mitrea este, deocamdata, singurul lider PSD care a afirmat ca recunoaste unele pasaje din stenograme, el lansind teoria ca discutiile din sedintele partidului au fost inregistrate, neoficial, chiar de membri ai PSD. •

Adrian Nastase a „recuperat“ una din dactilografe

Marioara Stanescu si Manuela Catrina, dactilografele ale caror nume apar la sfirsitul stenogramelor sedintelor PSD, au refuzat amindoua sa discute cu reporterii de la „Cotidianul“. Colegii de birou ale celor doua femei ne-au declarat ca atit Marioara, cit si Manuela sint foarte speriate de amploarea pe care a luat-o acest scandal si nu vor sa spuna nimic, de teama ca vorbele lor sa fie interpretate intr-un fel sau altul. Cele doua dactilografe nu mai lucreaza la Departamentul de Analiza Institutionala si Sociala (DAIS) din cadrul guvernului. Marioara Stanescu s-a pensionat intre timp si este angajata cu contract de colaborare a Secretariatului General al Guvernului, la directia care se ocupa de pregatirea sedintelor Executivului.

Citeste si:  BNR majoreaza rezervele minime obligatorii in valuta

In schimb, Manuela Catrina a fost recuperata de Adrian Nastase. Ea ocupa functia de consilier personal al presedintelui Camerei Deputatilor.

Surse guvernamentale ne-au declarat ca Manuela a ajuns in acest post datorita Dorinei Mihailescu, aceasta fiind cea care a recomandat-o sefului sau, Adrian Nastase. (George LACATUS)

Autori: Narcis Iordache, George Lacatus