Presedintele CJ Constanta, Nicusor Constantinescu, sustine ca el si primarul Mazare sunt cercetati penal „in zeci de dosare comandate politic”
Constantenii au parte in aceste zile de un spectacol pe cinste. Presedintele Consiliului Judetean (CJ) Constanta, Nicusor Constantinescu, il ataca furibund pe noul sef al Politiei Judetene, comisar-sef Victor Popescu, acuzandu-l, in conferinte de presa si emisiuni televizate, de prigoana si hartuire politica.
Presedintele Nicusor Constantinescu a pus la dispozitia presei documente in baza carora el si primarul Radu Mazare sunt cercetati penal „in zeci de dosare comandate politic”. Cel care s-ar face vinovat de toata aceasta „mascarada” este seful Inspectoratului Judetean de Politie (IPJ) Constanta, comisar-sef Victor Popescu „prietenul generalului Fatuloiu”, dupa cum il numeste presedintele CJ.

Acuze de abuz in serviciu

„Conditia prin care Popescu a fost pus in fruntea IPJ a fost sa ne ancheteze si sa ne aresteze pe mine, presedintele Consiliului Judetean, si pe primarul Radu Mazare”, a declarat Nicusor Constantinescu, sustinand ca are probe, inregistrari audio si video si declaratii scrise care pot demonstra acest lucru. Sursele lui ar fi politisti superiori din politia judeteana, care au recunoscut ca au fost presati sa intocmeasca dosare penale impotriva celor doi. El a refuzat sa spuna numele politistilor si a negat ca ar fi vorba despre comisarul-sef Mihai Toporan, recent eliberat din functia de sef al Politiei Municipale pentru celebrul caz al celor patru politisti batausi.
Cireasa de pe tort a fost pentru Nicusor Constantinescu un nou dosar pe numele sau, intocmit in urma unei plangeri penale formulate de fostul presedinte al Consiliului Judetean Constanta, deputatul PD Stelian Dutu, pentru abuz in serviciu contra intereselor persoanei. Potrivit presedintelui CJ, politia nu are nici o compententa sa ceara asa ceva si „ceea ce face Popescu este un abuz flagrant”.
El a facut deja sesizare la ministrul Vasile Blaga, cerandu-i acestuia sa ia masuri impotriva comisarului-sef Victor Popescu. „Voi anunta guvernul, parlamentul, organismele internationale, sa stie prin ce prigoana politica trecem noi”, a tunat presedintele Consiliului Judetean.

Citeste si:  OMV investește în energia solară

„Sunt niste chestii de barfa femeiasca”

Nicusor Constantinescu spune ca Popescu ar avea o vila la Mangalia, sotia lui ar detine un hotel in Venus si alte doua vile, ca a facut contrabanda in urma cu opt ani si ca juca la ruleta.
Numit in urma cu o luna si jumatate in fruntea IPJ Constanta, comisarul-sef Victor Popescu a respins acuzatiile presedintelui consiliului judetean. El a recunoscut ca i-a trimis mai multe adrese si lui Constantinescu, si lui Radu Mazare. „Este vorba de plangeri penale adresate Parchetului de catre cetateni nemultumiti ca nu le-au fost retrocedate terenuri ori de catre diverse firme care il acuza mai ales pe primar de ilegalitati in organizarea unor licitatii”, spune seful IPJ Constanta. Popescu sustine ca politia face cercetarile prealabile in cauzele penale din dispozitiile Parchetului si ca va continua aceste demersuri, indiferent de culoarea politica a celor reclamati.
Cat priveste declaratiile la adresa lui, comisarul-sef al politiei constantene este de parere ca „sunt niste chestii de barfa femeiasca. Daca e barbat, ne vedem la bara pentru ca il dau in judecata”.

Citeste si:  Mari diferente de preturi la masini in UE

Autor: Feri Predescu