Cele mai ieftine zile în care se pot rezerva bilete de avion în România sunt duminica şi sâmbăta, iar cea mai ieftină zi în care se poate zbura este marţi, arată datele statistice publicate de o platformă online de rezervări de bilete.

Potrivit unui raport Vola.ro, zilele în care se găsesc cele mai scumpe bilete de avion sunt miercurea şi joia.

“Dacă aveţi în plan să faceţi vreo rezervare de zbor, ar fi bine să fie efectuată în timpul weekendului. De asemenea, cea mai ieftină zi în care puteţi zbura este marţea, în cazul în care călătoriţi singuri, şi sâmbăta, în cazul în care călătoriţi cu cel puţin o persoană”, se menţionează în comunicat.

Conform datelor companiei, preţul unui zbor Bucureşti (Otopeni) – Londra într-o zi de marţi este de 35 de euro, în timp ce preţul unui zbor pe aceeaşi rută, dar cu plecare într-o zi de joi din aceeaşi săptămână, este aproape dublu: 74 de euro.

“Situaţia este valabilă şi pentru o altă destinaţie, un zbor Bucureşti – Milano într-o zi de marţi costă 29 de euro, însă într-o zi de joi, zborul de pe aceeaşi rută este 66 de euro. Există, totodată, şi un interval orar optim pentru a rezerva biletele: în fiecare zi, între orele 18:00 şi 20:00”, mai arată analiza.

Totodată, cele mai bune preţuri pentru zborurile din România sunt disponibile cu cel puţin 30-45 de zile în avans.

“Dacă le rezervaţi cu mai puţin de 30 de zile înainte călătoriei, s-ar putea să fie mai scumpe cu până la 60%. Potrivit calendarului de pe Vola.ro, un zbor Veneţia – Bucureşti în luna mai este acum numai 31 de euro, cu 64% mai ieftin decât ar costa dacă ar fi rezervat cât mai aproape de data călătoriei. Dacă analizăm situaţia celei mai căutate rute de pasagerii români, Bucureşti – Londra, observăm că media preţurilor pentru anul 2023 a crescut de la 20-40 euro în 2022, la 40-60 euro în 2023”, susţin reprezentanţii turoperatorului.

Pe de altă parte, cele mai scumpe bilete sunt disponibile în lunile iulie, august şi septembrie, când preţurile medii per pasager pot depăşi 80 – 120 euro pentru un bilet de avion dus-întors.

Pentru cele mai ieftine bilete de avion, specialiştii Vola.ro recomandă escale, bagaje de cabină şi zboruri dus-întors.

“În ciuda scumpirilor anunţate în acest an, cei care vor să călătorească în următoarea perioadă nu trebuie să fie descurajaţi. Aceştia trebuie să ştie că au la dispoziţie alternative pentru a explora în continuare lumea la preţuri accesibile. În primul rând, recomandarea de bază este să urmărească în mod constant promoţiile companiilor aeriene şi preţurile cele mai mici oferite de motorul de căutare al platformei”, se mai precizează în comunicat.

Conform sursei citate, cei care vor să călătorească pot găsi rapid zboruri ieftine şi prin intermediul Calendarului de Tarife, care afişează cele mai bune combinaţii de date de călătorie şi zboruri ieftine. Dacă datele de călătorie sunt flexibile, este recomandată şi opţiunea de +/- 3 zile, pentru că tarifele pot varia enorm inclusiv de la o zi la alta.