bauturi online

Creșterea economică consemnată în țara noastră în ultimii ani se reflectă inclusiv în deciziile de cumpărare ale românilor. Pe multe nișe ale segmentului de alimente și băuturi se observă creșteri ale volumelor de achiziții de produse de calitate înaltă. Tot mai informați și bine conectați la trendurile globale din lumea modernă, românii au tendința de a prefera calitatea în locul cantității. În categoria de băuturi alcoolice, acest obicei de consum este observat pentru cele mai multe dintre produse, de la vin, până la băuturile tari precum vodcă, whisky, rom sau lichior.

Piața românească a băuturilor alcoolice este pe un trend pozitiv, tot mai multe branduri premium, super premium și de lux importându-se în România în cantități din ce în ce mai însemnate. Noi branduri sunt aduse de importatori, cele mai multe premiere consemnându-se în retailul online, la care publicul are acces extrem de ușor pentru a face achiziții. Dacă în trecut prețul era cel mai relevant criteriu de selecție, acum calitățile produselor sunt tot mai relevante.

De asemenea, brandurile de băuturi alcoolice susțin campanii de promovare pe toate canalele media, de la TV și radio, la online și OOH. Sortimentele de băuturi alcoolice sunt alese în funcție de gust – aromă, dar și de valori ale brandului, comunicarea contând enorm. Inclusiv pe internet, este promovat consumul de alcool în mod echilibrat și responsabil, decizia isteață care face diferența dintre momente plăcute și eventuale probleme. În magazine, vânzarea de astfel de băuturi este permisă doar persoanelor cu vârsta de cel puțin 18 ani, condiție existentă și în cazul comenzilor din comerțul online.

Toate tipurile de băuturi alcoolice premium, disponibile atât offline, cât și online

De la rom și whisky la vin și șampanie, de la lichior și vodcă la gin, coniac și chiar tequila, toate aceste băuturi alcoolice pot fi achiziționate din magazine fizice, offline (tip supermarket – hipermarket sau magazin specializat), precum și din magazine online dedicate produselor din categoriile băuturi alcoolice & produse gourmet. De unde este cel mai avantajos să cumperi băuturi alcoolice?

Știm că, în cele mai multe cazuri, mediul online vine cu cele mai avantajoase prețuri, căci magazinele virtuale au cheltuieli de operare mai reduse decât cele clasice. Acest lucru este adesea valabil și pe acest segment de băuturi alcoolice. Pe internet se pot compara ușor prețurile, însă este recomandat să fie alese doar e-shop-uri de încredere. Un preț mult sub cel al pieței ar trebui să ridice semne de întrebare cu privire la autenticitatea produsului – dacă ceva pare mult prea convenabil, ar putea fi o capcană.

gourmetGIFT.ro – magazin de băuturi online 100% originale

Astfel, trebuie ales un site de bauturi online specializat, cu activitate de mulți ani, care propune doar produse 100% originale. Un bun exemplu este gourmetGIFT.ro, care de 15 ani activează în comerțul online, fiind furnizor inclusiv pentru multe companii de top din România – IMM-uri și corporații – în special pe nișa de cadouri de Sărbători și cadouri corporate în ansamblu. Un asemenea magazin de băuturi online operează absolut legal, lucrează cu importatorii oficiali și reușește să propună mereu prețuri avantajoase, fără compromis. În plus, contează și calitatea serviciilor – capacitatea de a livra comenzile repede și sigur, cu ambalare corectă.

Băuturi alcoolice din magazine fizice

Desigur, mediul offline are avantajele sale atunci când vorbim despre băuturi alcoolice. În primul rând, proximitatea – poți găsi unele băuturi la magazine din apropiere sau în timp ce faci alte cumpărături de alimente. Dacă nu există promoții speciale de moment, de obicei prețurile sunt mai mari offline decât online. Dacă ai nevoie urgent de băuturi (în aceeași zi), probabil că mediul offline este singura soluție pe care o poți alege. Magazine clasice specializate există destul de puține, doar în orașele mari. În afara acestora, în retailul offline este mai dificil să găsești disponibile unele variante de băuturi alcoolice, așadar trebuie să te rezumi la un număr limitat de produse. În schimb, online ai cea mai mare varietate de whisky, rom, vodcă, vin liniștit (alb, roșu, rose), vin spumant, șampanie autentică din Franța, tequila, lichior, gin sau coniac.

Șampanie la super prețuri pe internet, cu livrare rapidă

Cum găsești cele mai bune preturi online pentru sampanie veritabilă de la branduri ca Moet & Chandon, Armand De Brignac, Krug, Dom Perignon, Laurent Perrier, Ruinart, Veuve Clicquot sau Mumm Cordon Rouge? Folosești motoarele de căutare sau mergi direct la surse pe care le știi de încredere, cu prețuri corecte, așa cum este gourmetGIFT.ro, magazinul online de băuturi alcoolice și produse gourmet mai sus amintit.

Alături de șampanie, găsești online și vin spumant de foarte bună calitate inclusiv de la branduri foarte apreciate precum Purcari – celebrul producător din Republica Moldova. Fiecare poate alege după cum consideră că este mai avantajos – cu accent pe raportul calitate / preț sau urmând pur și simplu băuturile prestigioase produse în regim de tip denumire de origine controlată și indicație geografică.

Băuturi online pentru evenimente personale sau profesionale

Încă un avantaj al comerțului cu băuturi online: se pot comanda chiar și cantități mari, pentru evenimente personale (nunți, botezuri, aniversări) sau petreceri corporate. Comanzi din timp tot ceea ce dorești, iar produsele vor ajunge prin curier la adresa dorită. Scapi astfel și de grija transportului, mai ales că sticlele cu băuturi sunt destul de grele și sensibile atunci când necesită să fie duse de la comerciant la locația clientului. Dacă vei comanda de la un e-shop cu experiență, ambalarea va fi impecabilă, astfel încât totul să ajungă în perfectă stare.

În caz de orice incident, produsele deteriorate sunt desigur înlocuite pe cheltuiala comerciantului. Nu uita și de dreptul de consumator – poți face retur în termenul menționat de legislația europeană cu privire la comerț la distanță. Despre toate detaliile pentru un posibil retur parțial (de exemplu dacă ai cumpărat prea mult pentru un eveniment, pentru o petrecere), este bine să întrebi reprezentanții magazinului online în mod concret, înainte de a plasa comanda.

Băuturi online – consumă mereu responsabil, deplin echilibrat!

În concluzie, în cele mai multe situații, să cumperi online – dar nu de oriunde! – ar putea fi alegerea cea mai inspirată atunci când dorești să cumperi băuturi alcoolice. Comerțul offline rămâne o sursă la îndemână în unele situații, având avantajele sale (în principal posibilitatea de a avea imediat produsele și posibilitatea de a studia în realitate sticlele, etichetele), dar merită să ai datele unuia sau mai multor magazine online de băuturi alcoolice, pentru a comanda simplu și avantajos toate băuturile preferate.

Băuturile alcoolice consumate în locații HoReCa au farmecul lor, căci vin la pachet cu atmosfera specială. Însă, cu oamenii potriviți, chiar și la tine acasă sau în alte locații personale poți organiza super petreceri, momente memorabile. Pentru băuturi alcoolice, vei plăti mult mai puțin, căci le cumperi la prețul de retail și nu la cel din HoReCa.

Și nu uita, consumă alcool responsabil, pentru a te bucura la maximum de aceste experiențe! O astfel de atitudine este esențială pentru un stil de viață echilibrat. Pe internet găsești nu doar băuturi online la prețuri avantajoase, ci și multe resurse utile – informații despre acele băuturi, studii de specialitate cu privire la efecte (pozitive și negative) asupra sănătății umane, recomandări de consum responsabil.