La doua saptamani dupa remaniere, prim-ministrul Calin Popescu-Tariceanu refuza sa spuna care au fost motivele revocarii lui Ionut Popescu. El nu raspunde nici macar la provocarea fostului ministru al finantelor care, acum cateva zile, a afirmat ca schimbarea sa are legatura cu grupurile de presiune din zona vamilor. Ionut Popescu a povestit, pentru Radio Mix FM, ca urma sa faca niste schimbari la varful acestui serviciu, dar nu a mai apucat pentru ca a fost demis.
Intrebat daca este adevarat, Tariceanu a spus va face publice motivele revocarii ministrului finantelor, dar la un moment pe care si-l va alege personal: „Nu mi-a placut pana acum sa fac circ si sa vorbesc despre motivele schimbarii fiecarui ministru. Acum ma simt insa dezlegat sa mai tac pentru ca mi se par grave afirmatiile lui Ionut Popescu”.
„Daca el considera ca a fost schimbat de vamesi, este problema lui, dar nu stiu cum se poate, practic, acest lucru”, a adaugat Tariceanu, insistand pe faptul ca prim-ministrul nu se ocupa de vamesi. „Am sa ma simt obligat, dar nu astazi, sa spun cateva dintre motivele care au stat la baza schimbarii lui Ionut Popescu”, a mai spus premierul.
Intalnire Tariceanu – Popescu

Citeste si:  Precizarea cheltuielilor acoperite din surse proprii este obligatorie

Surse din apropierea premierului sustin ca acesta ii reproseaza lui Ionut Popescu iesirile legate de majorarea TVA si ordonanta „Tractorul”, care, in opinia sefului executivului, ar fi demonstrat ca nu se comporta „ca un membru al echipei guvernamentale”.