Data de intrare la Bursa de Valori din Londra nu a fost fixata insa ar trebui sa aiba loc in aprilie. Platforma americana de livrare a alimentelor Delivreoo si-a fixat pretul de introducere la Bursa, unul din cele mai asteptate evenimente ale momentului si vizeaza o capitalizare bursiera de pana la 8,8 miliarde de lire (adica echivalentul a 10,25 miliarde de euro). Specialistul in livrare de mancare va intra astfel in clubul “decarconilor”.

Intr-un comunicat Delivreoo a declarat ca a stability pretul viitorului sau titlu intre 3,90 si 4,60 lire. Operatiunea, datorita careia grupul spera sa aiba un profit de un miliard de lire va fi compusa din actiuni existente si actiuni noi.

Pierderi mici in plina pandemie

Directorul general Delivreoo, Will Shu a declarat ca a beneficiat de un inceput de an 2021 foarte bun in ciuda pandemiei cu coronavirus si ca are o multime de oportunitati in fata de care vrea sa profite din plin. Data de intrare la Bursa de Valori din Londra nu a fost fixata inca insa ar rebui sa aiba loc undeva in luna aprilie. Oferta bursiera pentru Delivreoo, din care gigantul american Amazon detine 16% din capital va beneficia de doua tipuri de actiuni pentru o perioada de trei ani: titlurile A vor fi doar cotatiile si titlurile B sunt detinute exclusiv de catre fondatorul si directorul general, Will Shu.

Citeste si:  Zazanie in alianta guvernamentala pe tema largirii bazei de impozitare

Acesta din urma va beneficia de 20 de voturi pentru fiecare actiune B, pentru a-si pastra strategia, cedand totodata o parte din capital. Grupul a reusit sa isi reduca pierderile in 2020 la 223, 7 milioane de lire spre deosebire de 317 milioane, cu un an in urma, datorita unei cresteri destul de puternice, in ciuda pandemiei cu coronavirus.

Valoarea tranzactiilor eefctuate pe platforma a crescut cu 121% intr-un singur an conform comunicatului oficial, emis luni. Numerosi sunt cei care, aflati in izolare, au ales sa recurga la serviciile de livrare mancare.