torturi botez pret

Torturile sunt unele dintre cele mai apreciate produse la evenimentele speciale. Fie ca sunt pentru aniversari, nunti sau torturi botez, aceste deserturi deosebite necesita uneori adevarate ceremonii pentru a fi puse si mai mult in valoare, la unele petreceri aparitia tortului fiind chiar cel mai asteptat moment de catre majoritatea participantilor.

Pretul se calculeaza in functie de toate componentele

Cofetarii cu experienta au anumite criterii dupa care calculeaza pretul corect al unui tort in momentul in care clientul lanseaza o anumita comanda:

  • Pretul materiei prime: in primul rand, in functie de gramajul solicitat de client, cofetarii calculeaza pretul materiilor prime utilizate. Costurile sunt mai mari daca ingredientele sunt bio, deci si
  • pretul va fi unul mai ridicat. Se adauga de asemenea la costurile ingredientelor pentru blat si creme si costurile colorantilor, al pastei de zahar sau al altor detalii solicitate de client: figurine, bomboane, macarons;
  • ambalajul – cofetariile achizitioneaza de la anumite firme ambalajele de carton. Si acestea costa, iar costurile lor se vor reflecta si ele in pretul tortului;
  • utilitatile – ca orice firma, o cofetarie functioneaza cu ajutorul utilitatilor: apa, curent electric, gaze. Costurile acestora vor fi incluse de asemenea in produsul finit;
  • amortizarea aparaturii – in procesul de fabricatie sunt utilizate aparate si ustensile profesionale, al caror pret este, de obicei, destul de ridicat. Pentru amortizarea acestora, este nevoie sa se includa o suma in pretul torturilor;
  • consumabile: in procesul tehnologic, pe langa materii prime si instrumente specifice, mai sunt utilizate si consumabile: detergent de vase si de pardoseala, servetele, sapun, manusi de unica folosinta etc.
  • mana de lucru: evident ca toate deserturile sunt realizate de cofetari care trebuie si ei platiti pentru munca depusa. Cu cat tortul va necesita o atentie mai mare si o munca mai solicitanta si mai migaloasa, pretul lui va fi si el mai mare.
Citeste si:  Forta de munca autohtona nu e de "nasul" investitorilor straini

De ce cofetarii recomanda torturi mai mari

In functie de toate aceste aspecte se calculeaza pretul unui tort. Dupa ani de experienta, cofetarii stiu chiar din momentul comenzii date de client cam care ar fi costurile orientative. Ei recomanda ca atunci cand se doresc mai multe element decorative, sa se opteze pentru torturi mai mari, de peste doua kilograme, astfel incat accesoriile si designul sa nu para inghesuite.

Cu cat este mai mare, cu atat va arata mai spectaculos si toate componentele vor putea fi admirate la adevarata lor frumusete. Pentru ca unii clienti vor torturi si de un kilogram, recomandarea ArtDessert este ca acestea sa fie cat mai simple, eventual insotite de un text scurt, fara alte adaugiri care vor aglomera inutil.

Cat priveste ingredientele, in special pentru torturile destinate copiilor, se va opta pentru cele din ingrediente naturale (lapte, nu lapte praf, oua, nu praf de oua), faina sa fie de calitate, la fel ca toate celelalte componente care intra in alcatuirea blatului, cremelor sau siropurilor. De asemenea, este necesar sa se tina cont si de intolerantele sau alergiile tuturor celor care le consuma, pentru a fi evitate problemele de natura medicala care pot aparea.

Citeste si:  Actiunile BRD revin la tranzactionare