Incepand cu data de 23 octombrie, Volksbank Romania a modificat conditiile la produsele destinate creditarii microintreprinderilor. Cele doua tipuri de credite (pentru capital de lucru si pentru investitii) se disting prin costuri reduse si o decizie rapida si garantii minime.

In ceea ce priveste creditul pentru capital de lucru, acesta este destinat finantarii activitatii curente – plati furnizori, plati salarii, plati catre sistemul bugetar, achizitionare materii prime sau plata altor operatiuni curente.
Pentru Easy Capital suma maxima oferita este de 15.000 euro, pe o perioada de 12 luni, iar pentru Capital Max, suma maxima este de maxim 3 ori media lunara a cifrei de afaceri, tot pe o perioada de 12 luni, iar in cazul ambelor tipuri beneficiarii trebuie sa aiba o cifra de afaceri mai mica de 700.000 euro pe an.

In ceea ce priveste costurile acestui tip de credit, pentru Easy Capital dobanda este intre 13-14% pe an pentru creditele in RON, in functie de situatia financiara a companiei, si intre 7-8% pe an pentru creditele in EUR, in aceleasi conditii. Pentru creditul pentru capital de lucru Capital Max, dobanda este intre 13-15% pe an pentru creditele in RON si intre 8-11% pe an pentru creditele in EUR, in functie de situatia financiara a companiei. Garantiile sunt 3 bilete la ordin in alb, avalizate de actionarul/actionarii majoritari, garantie reala mobiliara asupra soldurilor conturilor curente ale companiei, deschise la Volksbank Romania, iar pentru Capital Max adaugandu-se si gaj/ipoteca pe bunul/imobilul adus in garantie.
Creditele pentru investitii sunt destinate achizitiilor de active fixe. Creditul pentru investitii Easy Invest se poate obtine in suma maxima de 15.000 euro, pe o perioada de 12 luni, iar in cazul creditului de tip Invest Max nu exista o suma maxima de creditare, iar perioada de creditare este de maximum 10 ani.

Citeste si:  Bursa doreste sa atraga zece miliarde euro in 2006

Rata dobanzii utilizata pentru creditele pentru investitii este aceeasi ca si in cazul creditelor pentru capital de lucru. 3 bilete la ordin in alb, avalizate de actionarul/actionarii majoritari, garantie reala mobiliara asupra soldurilor conturilor curente ale companiei, deschise la Volksbank Romania si gaj/ipoteca pe bunul/imobilul achizitionat prin credit sau adus in garantie constituie garantiile pentru acest tip de credit.

Autor: Adina Vlad