18 Află cum poți obține credite nebancare chiar dacă ești restanțier

Atunci când nu plătești o rată sau când întârzii cu achitarea plăților există șanse foartge mari să intri pe, așa-numita, listă neagră de la Biroul de Credite, inventată special pentru rău platnici. Însă, vestea bună este că există și alte soluții pe care să le iei în calcul, atunci când ai nevoie de un ajutor financiar urgent. Fie că ne referim la facturi, servicii, utilități le poți rezolva într-un timp util.

Care sunt tipurile de credite ce oferă IFN-urile persoanelor restanțiere?

Unul dintre cele mai importante aspect care merită acordată atenție este că toate aceste credite oferite de IFN-uri, pot avea valori scăzute care să nu depășească câteva mii de lei. Așadar, instituțiile nebancare te feresc de situații neplăcute și nu acordă decât valorile de care tu ai nevoie. În acest mod, este oferită siguranță în cee ace privește recuperarea banilor în condiții optime.

Împrumuturile rapide pentru restanțieri sunt respectate pe site-urile IFN-urilor pentru persoanele care au nevoie de ele. De asemenea, sunt oferite termene și condiții clare astfel încât să fii la curent cu cerințele necesare.

Citeste si:  Bancile isi intorc privirea spre IMM

Dacă ar fi să vorbim de condițiile prin care poți obține un credit rapid de la IFN-uri, iată c ear trebui să ai în vedere:

– prezentarea actului de identitate care să fie valabil;

– prezentarea unui extras bancar, prin care se poate face dovada unui venit constant (adeverința de venit poate fi solicitată doar în cazul anumitor IFN-uri);

– trebuie să te încadrezi într-o anumită categorie de vârstă, însă aceasta diferă în funcție de instituția nebancară.

Ce sume pot fi solicitate?

În general, sumele ce pot fi accesate prin intermediul unui împrumut rapid online sunt relativ mici, acestea putând ajunge până la 3.000 de lei. Așadar, recomandat este ca persoanele ce doresc să solicite unul să verifice toate datele aferente fiecărui tip de credit, având în vedere că IFN-urile pun la dispoziție cuantumuri diferite.

Cum poate fi luată în considerare eliminarea din acea baza de date a Biroului de Credite?

În ceea ce priveste procesul prin care ești exclus din Biroul de Credite, restanțierii trebuie să aibă în vedere faptul că nu este ușor deloc și poate dura mult timp. Chiar și după momentul în care beneficiarii împrumuturilor îți achită întreaga sumă, ei tot rămân pe acea “listă neagră” pentru o perioadă de cel puțin 3 ani. În toată această perioadă, respectivele persoane nu pot accesa alte credite bancare de la instituțiile financiare clasice, dar există șansa de a se reorienta spre un credit restanțieri IFN.

Citeste si:  Rusia este în incapacitate de plată

De preferat ar fi ca persoanele fizice să încerce să evite să ajungă în această evidență de rău platnici, pentru a nu se complica din punct de vedere financiar și pentru a nu fi nevoie sa se intereseze despre creditele speciale oferite pentru restanțieri.

Sursă: toate-credite.com