Fie ca ai un catel sau orice alt animal de companie, prietenul tau blanos are nevoie de mai multa atentie decat doar deschiredea usii. CNN a publicat un studiu in care ofera cateva sfaturi pentru calatoriile lungi alaturi de animalutele de companie.

1. Consulta un medic veterinar.

Inaintea unei calatorii este momentul propice pentru vizita la veterinar. In afara de faptul ca te asiguri ca este sanatos, este si singura modalitate de a obtine viza pe certificatul de sanatate. Certificatul, fiind si proba a vaccinurilor la zi, este necesar in cazul in care doresti sa parasesti tara. De asemenea veterinarul ii verifica si temperatura corpului si ii poate face si alte vaccinuri in functie de destinatia ta. In cazul in care ai de-a face cu un catel nervos de obicei, veterinarul ii poate prescrie si un sedativ.

2. Etichetele nu sunt doar pentru bagaje.

Catelul tau ar trebui sa aiba intotdeauna la gat o zgarda solida si adresier sau medalion. Pentru mai multa siguranta in timpul calatoriei, ar fi indicat ca pe adresier sa fie notat si telefonul mobil. De asemenea in caz de pierdere este utila o poza recenta pentru a fi recunoscut mai repede.

Citeste si:  De ce sa cumperi piese auto online?

3. Si ei au bagaje.

Exact ca si tine, animalul tau isi doreste ca in calatorii sa poata beneficia de confortul de acasa: asternut, jucarii, perie sau chiar castronelul personal. Daca ai posibilitatea, ia-le cu tine. De asemenea un bol pentru apa, trusa de prim ajutor si o copie a carnetului de sanatate. Cel mai important detaliu este sa iei cu tine mancarea cu care este obisnuit cainele tau.

Veterinarii sfatuiesc de asemenea ca animalul sa aiba la dispozitie si apa cu care este obisnuit, altfel, datorita faptului ca apa difera dintr-un loc in altul, schimbarea abrupta iar putea provoca probleme cu stomacul.

Daca planuiesti sa stai la un hotel cu animalul tau, confirma detaliile rezervarii in avans.

4. Restrictie.

Asa cum oamenii au nevoie de centuri de siguranta si animalele au nevoie de masuri de siguranta in masina. Cea mai buna solutie sunt custile; acestea sunt in principiu niste cutii care protejeaza animalul tau, se gasesc in diferite marimi, forme si materile. Trebuie sa fie bine ventilate si sa fie destul de mari pentru a permite animalului sa stea in sezut dar si in picioare. Un aspect important este sa pozitionezi cutia astfel incat sa nu devina un proiectil in caz de coliziune.

Citeste si:  A aparut o noua aplicatie de chestionare auto 2020

Insa din fericire pentru catei, exista o solutie mai putin restrictiva. Cu ajutorul unui ham special catelul poate si conectat la centura de siguranta, prevenind miscarile bruste din timpul franelor sau impactului. Cainele poate sta jos sau in picioare, insa fara sa se elibereze. Cand trebuie sa te dai jos din masina nu trebuie decat sa detasezi hamul de centura.

5. Au rau de masina.

Unii oameni au rau de masina; asta li se intampla si unor animale. Daca acesta e si cazul cainelui tau este recomandat ca inainte de plecare sa ii dai cu cateva ore inainte o mica gustare. Apa ii trebuie distribuita periodic si in cantitati mici. O alternativa ar fi cuburile de gheata care de asemenea ii dau o preocupare.

6. Interzis la fereastra.

Toti cainii adora sa-si scoata capul afara pe fereastra masinii si sa simta aerul. Desi ii distrugi distractia, multi caini se ranesc datorita insectelor care le intra in ochi, nari sau gura. Mai rau unii catei s-au strangulat apasand din greseala pe butonul geamului electric. Asa ca ar fi mai bine sa ramana inauntru.

Citeste si:  Ce scade valoarea de revanzare a unei masini?

7. E nevoie de pauze dese.

Catelul simte nevoia periodic sa isi dezmoreasca picioarele. De asemenea pauzele de apa si toaleta sunt necesare la intervale regulate.