Posta Romana va diversifica gama de servicii financiare oferite in unitatile postale, potrivit presedintelui si directorului general al companiei, Dan Mihai Toader. Un exemplu in acest sens ar fi distributia de produse bancare. “Bancile si firmele de asigurare sunt interesate de vanzarea produselor lor prin oficiile Postei. (…) Am discutat cu cea mai mare parte a bancilor. Cu BCR avem un proiect la nivel national”, a spus Toader. Posta are 7.100 de oficii pe teritoriul tarii, multe dintre acestea fiind in mediul rural, unde bancile nu au fost interesate pana in prezent sa deschida agentii.

Restructurarea, finalizata in 2006

Procesul de restructurare si modernizare a Postei in vederea pregatirii companiei pentru privatizare urmeaza sa fie finalizat in 2006, potrivit lui Toader. El admite ca restructurarea poate implica si reduceri de personal, dar nu a putut preciza numarul disponibilizatilor. In prezent, compania are 35.000 de angajati.

Autoritatile intentioneaza atragerea unui investitor strategic, prin vanzarea unui pachet de actiuni minoritar. Pentru privatizarea companiei, Ministerul Comunicatiilor va selecta un consultant international si o casa de avocatura din Romania. Onorariul casei de avocatura si cel al consultantului international ce vor “pastori” privatizarea Postei Romane vor fi achitate din bugetul companiei. Potrivit presedintelui Postei, suma alocata din bugetul companiei pentru achitarea serviciilor prestate de consultantul international este de 1,5 miliarde lei. Acesta apreciaza ca suma nu este mare, avand in vedere ca cifra de afaceri s-a ridicat in 2004 la 7.000 miliarde de lei, iar profitul obtinut in primele sase luni al acestui an este de 5 milioane de euro.

Citeste si:  O ploaie, si Capitala a intrat din nou la apa