Banca Comerciala Carpatica a contractat un imprumut de 10 milioane de euro de la Banca de Comert si Dezvoltare a Marii Negre (BSTDB), pe o perioada de patru ani, iar fondurile astfel obtinute sunt destinate finantarii sub-imprumuturilor oferite de BCC intreprinderilor mici si mijlocii din România, potrivit unui comunicat al bancii, citat de Rompres si www.SMARTbank.ro.

Beneficiile acestei facilitati constau în oferirea de finantari pe termen scurt si mediu în scopul sustinerii afacerilor din domeniile industriei, agriculturii si serviciilor, inclusiv pentru cererea de capital de lucru initial si finantari pentru activitatile de export, se mentioneaza în comunicat.

“Pe parcursul anului 2006, am reusit sa consolidam mai multe cooperari fructuoase, amintind aici semnarea celor doua conventii cu ANIMMC. Este vorba de Programul de finantare a întreprinzatorilor mici si mijlocii (45,5 milioane lei) care pune la dispozitia IMM-urilor alocatii financiare nerambursabile, în timp ce banca noastra ofera, în completare, credite de sustinere, precum si de Programul START (un milion de lei), pentru dezvoltarea abilitatilor antreprenoriale în rândul tinerilor si facilitarea accesului acestora la finantare”, afirma presedintele BCC, dr. Nicolaie Hoanta.

Citeste si:  Românii au efectuat 141 de milioane de tranzacţii cu Revolut

In prezent, BCC urmareste consolidarea retelei de unitati teritoriale si canale alternative de distributie a produselor si serviciilor. Banca are 208 unitati operationale atât în mediul urban, cât si în mediul.