Audi a vandut cu 2.7 procente mai multe masini in luna iunie, fata de aceasi luna a lui 2005. De la inceputul anului si pana acum au fost livrate clientilor peste 430 de mii de modele Audi (in intreaga lume), din care 80 de mii de unitati, doar in iunie. Lansarea SUV-ului Q7 – model care a avut un succes peste asteptari – a ridicat vanzarile pe primul semesteru al acestui an cu aproape 10 procente, fata de primele sase luni ale anului trecut. Germanii au vandut aproape 19 mii de Q7, cu toate ca a fost lansat cu foarte putin timp in urma. Si in Romania modelul s-a bucurat de acelasi mare succes.

Martin Winterkorn, CEO Audi, a declarat: „Ne aflam in al unsprezecele an consecutiv de crestere a vanzarilor. La sfarsitul lui 2006 ne-am propus sa crestem cu 50 de mii de unitat fata de anul trecut. Dupa sase luni suntem in grafic”. Anul trecut Audi a vandut putin peste 820 de mii de masini, cu o crestere de 6,4 procente fata de 2004.

Dupa prima jumatate a anului piata Europeana arata o migrare a clientilor dinspre modelele mai ieftine, catre masinile premium. Acest fapt este dovedit o crestere constatnta a brandurilor BMW sau Audi, in detrimentul mai popularelor Opel sau Ford.

Audi isi propune o crestere de 6 procente si in acest an, fapt care va creste incasarile gigantului german Volkswagen, in a carui proprietate se afla.