Pe data de 11 ianuarie, ora 20.00, TVR 2 lanseaza pe piata media autohtona un nou format tv, business reality show, o emisiune pentru educarea si sprijinirea antreprenorilor aflati la inceput de drum, se arata intr-un comunicat al TVR, transmis ziarului financiar electronic www.SMARTfinancial.ro.

Arena Leilor este varianta pentru Romania a programului Dragon`s Den, un proiect tv care, pana în prezent, a fost difuzat cu succes in numeroase tari din lume precum Noua Zeelanda, Australia, Ucraina, Japonia, Marea Britanie. Scopul acestui program este sa arate publicului larg ca, daca are o idee de afaceri, dar si putere de convingere, orice antreprenor poate obtine nu numai finantarea necesara, dar si un partener serios.

“Leii” din Arena sunt oameni care au construit o afacere de la zero, milionari în euro care impun respect prin performanta, clarviziune, fler si capacitatea de a risca. “Ei si-au construit afacerile prin corectitudine, respect fata de parteneri, responsabilitate fata de mediul de afaceri. In Arena Leilor, pentru prima data la o televiziune din Romania, acesti milionari adevarati vorbesc deschis si pe intelesul telespectatorului obisnuit despre cum se fac afaceri, ce presupune un business plan si cum devine rentabila o investitie”.

Marius Ghenea, Dragos Anastasiu si Sorin Posa fac parte din Top 300, clasamentul celor mai bogati români pe anul 2006. Ei sunt Leii din Arena, care participa în premiera la programul lansat de TVR 2, fiind dispusi sa investeasca între 20.000 si 100.000 de euro în orice afacere profitabila. Totul depinde de concurenti si de capacitatea lor de a-si prezenta proiectele si propunerile de afaceri. Daca negocierea se incheie cu succes, candidatul primeste suma solicitata, iar investitorul o cota procentuala din afacere, devenind astfel
partenerul concurentului.

Pana în data de 4 ianuarie s-au înscris la TVR aproape 500 de candidati, oameni cu cele mai diverse idei si propuneri de afaceri. Dintre acestia, au fost selectionati pentru Arena Leilor acei concurenti care, nu numai ca au avut planuri de afaceri viabile, dar au si dovedit ca pot sa le prezinte si sa le promoveze.

“Pentru a obtine finantarea si un partener de afaceri experimentat, în Arena Leilor nu trebuie sa fii cel mai destept, ci trebuie sa ai talent de negociator, sa stii sa convingi, sa crezi în reusita proiectului tau si sa nu te temi sa îti joci cu abilitate sansele”. Gazda programului este Corina Secheres. Detalii pot fi accesate si pe www.tvr.ro/arenaleilor.