Comisia Europeana a prezentat ieri noi reglementari ce ar putea fi aplicate in domeniul ajutoarelor de stat acordate companiilor mici pentru finantarea activitatilor de cercetare si dezvoltare, transmite Reuters.

“Desi concurenta libera este cea mai buna metoda pentru dezvoltarea activitatilor de cercetare, ajutorul oferit de stat se poate dovedi la fel de util”, a afirmat comisarul european pentru concurenta, Neelie Kroes.

Noile reglementari tind sa simplifice cadrul legislativ si sa indeparteze unele incertitudini, astfel incat statele sa poata sprijini activitatile de cercetare desfasurate de firmele mici si mijlocii.

Propunerile acopera sase domenii – initierea activitatii de cercetare, riscurile legate de capital, integrarea procesului de inovare a cadrului legislativ actual care reglementeaza acest domeniu, intermedierea din cadrul activitatii de inovare, schimbul de experienta intre personalul din domeniul cercetarii in universitati si firmele mici, precum si crearea unor centre de excelenta in cadrul proiectelor de interes european.

In luna iunie, Kroes a obtinut aprobarea privind reducerea ajutoarelor de stat, care au adesea efecte negative asupra concurentei, urmand insa ca firmele sa fie sprijinite in momentul inceperii activitatii.

Citeste si:  Cresterea salariului minim, solutia unei integrari usoare

Consultarile privind aceste noi reglementari vor fi finalizate pe 21 noiembrie, urmand sa fie adoptate in prima jumatate a anului viitor.

Sursa: MEDIAFAX