In orasul sarb Golubac a fost semnat un acord privind construirea unui pod la intrarea in defileul Djerdap.

Primari din șapte localitati de frontiera considera ca noul pod va contribui la dezvoltarea mair apida a regiunii Dunarii, anunta presa din Serbia.

Desi par aproape pe cale terestra, ca sa treaca de la Golubac spre Moldova Noua, pe malul romanesc al Dunarii, oamenii trebuie sa mearga cel putin 200 de kilometri. De aceea, scrie presa sarba, toti localnicii sunt bucurosi ca va incepe constructia noului pod in zona Djerdap.

Proiectul a fost semnat de primaria din Golubac si sase municipalitati din zona de frontiera din Romania. Proiectul va trimis ministerelor de resort din cele doua tari. Podul va avea o lungime de 370 de metri peste Dunare si va fi singurul care leaga Smederevo d Kladovo.

“Regiunea Dunarii se va dezvolta mai rapid, municipalitatile din zona vor evolua economic mai rapid si mai usor, tinand cont ca, la frontiera, e un trafic important de marfuri, persoane si servicii. Asadar, zona se va dezvolta economic” – a declarat Nebojsa Mijovic, primarul din Golubac.

Citeste si:  Premii de miliarde pentru olimpici

„Acest pod poate revigora portul, care, candva, a fost cel mai mare port industrial din zona. De asemenea, transportul marfurilor poate fi mai ieftin, iar traficul de marfuri cu Serbia se va accelera” – spune, la randul sau, Jan Kiselica, primarul din Moldova Noua.

MM